- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin razočaran posle poraza: „Izvozao nas je za anale“

© Foto : FIVBOdbojkaši Srbije
Odbojkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Veliko razočarenje doživeli su srpski odbojkaši nakon što su poraženi u osmini finala Svetskog prvenstva od selekcije Argentine. Među najiskrenijima posle meča bio je iskusni Marko Podraščanin koji nije mogao da sakrije žal.
U nekoliko navrata delovalo je da srpski odbojkaši imaju utakmicu u svojim rukama, ali kada je bilo najpotrebnije tada su sledile greške i ritam se gasio.
Marko Podreščanin bio je izuzetno razočaran posle poraza i priznao je da protivnička ekipa zasluženo odnela pobedu.
„Pre svega, čestitke Argentini na sasvim zasluženoj pobedi. Kad ovako važnu utakmicu izgubiš sa 3:0, kad ne uzmeš nijedan set, mislim da su stvari jasne. Nema šta da se krijemo i lažemo sami sebe“, bio je razočaran Podraščanin.
Iskusni srpski odbojkaš istakao je da je verovao da se ekipa bolje spremila tokom Lige nacija za ovo prvenstvo, ali i tada je bilo jasno da ekipa nije u najboljoj formi jer nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir.
„Znali smo da je Argentina ozbiljan protivnik, osvajač medalje na poslednjim Olimpijskim igrama, da su nas nedavno u Krakovu dobili glatko... Treba priznati da su trenutno bolja ekipa od nas. Zato i kažem, zaslužena pobeda, nama će ostati svakako žal jer smo pred prvenstvo pričali kako smo celu Ligu nacija koristili kao pripreme za ovaj šampionat sveta, ali očigledno da nismo danas bili na našem nivou“, pojasnio je Podraščanin.
Najveći problem bio je servis koji nikako nije funkcionisao.
„Imali smo jako mnogo problema sa servisom. Priličali smo pred utakmicu da servisom moramo da odvojimo najboljeg dizača sveta, a to je Lućano De Ćeko, koji je odigrao danas fantastično, žargonski rečeno, „izvozao nas je za anale“. Međutim, servis nam nije radio, oni su došli do dobrog prijema servisa, samim tim ih je kasnije krenuo i blok, i njihov servis, tako da... Ponavljam, velika je žal za ovime, jer mislim da je ova ekipa bila na našem nivou i mogli smo s njom da igramo. Međutim, eto, nismo danas bili na nivou i zato sutra idemo kući“, zaključio je Podraščanin.
Odbojkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
SPORT
Leteći Argentinci i tvrdoglave sudije za težak poraz Srbije!
Odbojka, Srbija i Tunis - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Srbija silna, iako je bilo problema – još jedna maksimalna pobeda!
Srbija i Portoriko - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Srbija se namučila za maksimalnu pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala