- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trka za broj jedan koje se tenis stidi

© AP Photo / Marta LavandierNorveški teniser Kasper Rud
Norveški teniser Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Da je Novak Đoković igrao na US Openu sada bismo verovatno kalkulisali o njegovom povratku na prvo mesto, međutim, zbog odluke da srpski teniser ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države, on nije bio ni u prilici da proba da se vrati na čelo tabele. Umesto njega, u trci su Rafael Nadal, Karlos Alkaras i Kasper Rud.
Na startu US Opena Danil Medvedev imao je velik izazov. Samo trofej dolazio je u obzir ukoliko Rus želi da ostane prvi na svetu.
Ne samo da Medvedev nije došao do trofeja, već je ispao u osmini finala od Nika Kirjosa protiv koga nije imao rešenje ni prethodno na Mastersu u Kanadi.
Ispadanjem ruskog asa, najveće šanse za prvu poziciju pripale su Rafaelu Nadalu, a onda je usledio šok i Španac je poražen od Frensisa Tijafoa takođe u osmini finala.
Posle poraza Nadal i dalje ima šanse, ali iapk su prvom mestu bliži ni manje ni više nego Karlos Alkaras i Kasper Rud.
Rafael Nadal može da bude samo u slučaju da Kasper Rud i Karlos Alkaras ne stignu do finala, što je moguće, ali ne treba Španac ni previše da se nada jer su i Norvežanin i mladiđi španski as u punom naletu.
Karlos Alkaras biće prvi reket sveta ukoliko osvoji titulu ili izgubi u finalu, ali do finala ne stigne Kasper Rud, a to je već teško jer je Norvežanin stigao do polufinala.
Kasper Rud ima isti proračun za dolazak na broj jedan. Potrebno mu je ili da osvoji trofej ili da stigne do finala, ali da do njega ne stigne Alkaras.
Ako se kockice poklope i Rud stigne do liderske pozicije to će biti istorijski presedan u istoriji tenisera jer će najbolji na svetu biti igrač koji nema trofej van serije 250.
Istina, imao je Rud šansu kada je došao do finala Rolan Garosa i na Mastersa u Majamiju, ali uvek je falio jedan korak.
Norvežanin ima devet ATP titula, ali sve iz 250 serije, a nijedan teniser koji je bio prvi na svetu u istoriji do čela liste nije stigao bez većeg trofeja.
Izostajanjem Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera tenis definitivno poprima neki drugačiji oblik, ali pitanje je hoće li Rudovo prvo mesto imati jednak značaj kao kada su to mesto zauzimali članovi „velike trojke“.
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
SPORT
„Znao sam šta me čeka“ – Rus je bio spreman za mržnju u Americi
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
SPORT
„Ne može Novak uvek da bude tu“ – Srbija pred velikim ispitom
Iva Jović - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
SPORT
Senzacija na US Openu! Četrnaestogodišnjakinja izbacila Grend slem šampionku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala