- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kod Trampa zaplenjeni dokumenti o stranoj nuklearnoj odbrani

© Tanjug / AP/Joel MartinezDonald Tramp u poseti Teksasu
Donald Tramp u poseti Teksasu - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Dokument koji opisuje vojnu odbranu strane države, uključujući njene nuklearne sposobnosti, pronađen je u pretresu kuće bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi, koji je prošlog meseca sproveo Federalni istražni biro (FBI), prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj koji je objavio Vašington post.
Američki list, koji citira izvore upoznate sa ovim pitanjem, u izveštaju ne precizira o kojoj državi je reč, niti ukazuje da li je prijateljska ili neprijateljska prema SAD, navodi britanska agencija.
FBI je pronašao više od 11.000 vladinih dokumenata i fotografija tokom pretresa Trampovog imanja Mar-a-Lago 8. avgusta, prema sudskim spisima.
Prema izveštaju Vašington posta, neki od zaplenjenih dokumenata detaljno govore o strogo poverljivim operacijama SAD koje zahtevaju i dodatna posebna odobrenja.
Neki od dokumenata su toliko zaštićena, da čak ni neki od najviših zvaničnika za nacionalnu bezbednost administracije predsednika Džozefa Bajdena nemaju ovlašćenja da ih pregledaju, navodi Vašington post.
Američko ministarstvo pravde pokrenulo je istragu protiv Donalda Trampa zbog uzimanja vladinih dokumenata iz Bele kuće nakon što je otišao s funkcije u januaru 2021. i njihovog čuvanja na svom privatnom posedu u Mar-a-Lagu, prenosi Tanjug.
Federalni sud je u ponedeljak odobrio zahtev bivšeg američkog predsednika da se imenuje stručnjak koji će pregledati dokumenta koja je FBI zaplenio tokom pretresa Trampovog doma na Floridi.
Takođe je naloženo Sekretarijatu za pravosuđe da privremeno zaustavi upotrebu zaplenjenog materijala u istrazi.
Sedište FBI u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SVET
Duboka država ne bira sredstva da zaustavi Trampa – bivši predsednik spremio odgovor
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SVET
Tramp: Bajden je državni neprijatelj
Trabant ispred zgrade Kongresa na Kapitolu u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
RUSIJA
Amerika sigurnim korakom korača putem SSSR – samo što su Sovjeti sakrivali dementnog šefa države
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala