Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pešić o Nedoviću: Videćemo koliko će odsustvovati, postoji plan za oporavak

© Foto : fiba.basketballSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Nemanja Nedović povredio je list na utakmici protiv Izraela na Evrobasketu, pojavila se informacija da je došlo do pucanja mišića, ali Pešić to demantuje i ističe da ruptura nije duboka.

„Što se tiče igrača, nadamo se da bi sutra Nikola Milutinov mogao da odigra prve minute. Nadamo se da će i Vanja priključiti, a videćemo da li će igrati. Nedović je povredio list, deo tog mišića, nije duboka ruptura i videćemo koliko će odsustvovati. Medicinski tim pravi plan za njegov oporavak, a videćemo koliko će uspeti. Igra se još dosta utakmica, nadamo se da će da potraje i videćemo kakva je situacija sa njim. Svaki dan napredujemo, ali nam se i ovo dešava, što nas remeti“, rekao je Pešić.

Pokušava Pešić da objasni da je važno da ekipa igra čak i kada ima problema sa povredama, kao što je to slučaj sa Orlovima.
„Vidite da je Slovenija ostala bez Tobija, ali su timskom igrom nadoknadili i dobili su važnu utakmicu (protiv Francuske). Bez takvih igrača je teško da dobijaš i sledeće utakmice, timska igra nadoknadi i stisnu se između sebe, ali dugoročno gledano odsustvo takvih igrača, kao što je kod nas Milutinov, Vanja i Nedović... Krivo mi je zbog Vanje, ušao je sa mentalitetom pobednik i onda se to desilo da je ispao", dodao je Pešić.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Srbija u četvrtak od 21 čas igra protiv Poljske.
Ujedno će to biti i borba za prvo mesto u grupi D.
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Evrobasket 2022
Dončićevih 47 poena za šou protiv Francuske i pisanje istorije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala