Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Dončićevih 47 poena za šou protiv Francuske i pisanje istorije /video/

© Foto : FIBALuka Dončić Slovenija
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Odlična košarka viđena je na duelu Slovenije i Francuske na Evrobasketu, a blistao je neverovatni Luka Dončić. Odigrao je najbolju partiju na Evropskom prvenstvu što je bilo dovoljno za pobedu od 88:82. Završio je Luka meč sa čak 47 datih poena!
To je drugi najbolji napadački učinak u istoriji Evropskih prvenstava. Dončić je pored 47 poena imao i sedam skokova i pet asistencija uz četiri izgubljene i dve ukradene lopte. Indeks - 47. Dovoljno za pobedu i prvo mesto u grupi. Takav napadčki nastup nije viđen 65 godina na Evropskim prvenstvima.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
U pobedničkom timu dvocifren je bio još samo Goran Dragić sa 14 poena, Edo Murić je ubacio devet. Na drugoj strani, prednjačili su Gober sa 19, Furnije sa 15, Mbaje sa 13 i Okobo sa 11 poena.
Meč je rešen u finišu kada je Čančar pogodio sa poludistance, a zatim i Dragić doneo poene u kontri. Posle toga Francuzi nisu mogli da se vrate.
Koliko je dobro Luka Dončić odigrao u prvom poluvremenu govori činjenica da je za 19 minuta ubacio čak 27 poena. U jednom momentu 27 od ukupno 36 poena.
Konstantno je Luka poput lokomotive vukao saigrače napred, čak i posle činjenice da mu je Vensan Poarje udarcem laktom raskrvario glavu.
Ipak, sve to vreme Francuzi su igrali timski, pokušavali da uzvrate sa onim što poseduju i preko Rudija Gobera i Mbajea uspevali su da budu u egalu na ulasku u poslednju četvrtinu kada su Slovenci vodili samo poen razlike.
Ali, kada je Dončić odigrao kako je odigrao, gotovo je nemoguće bilo očekivati drugačiji ishod.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Evrobasket 2022
Luka, da li je moguće? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala