- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska političarka: Antiruske sankcije ubijaju Evropu

© SputnikKako su uvodili sankcije protiv Rusije
Kako su uvodili sankcije protiv Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
Pratite nas
Sankcije protiv Rusije ubijaju Evropu i vreme je da evropski lideri to shvate, izjavila je bivša potpredsednica bugarske Vlade, nekadašnja ministarka ekonomije i lider Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova tokom predizborne kampanje.
Prema njenim rečima, protesti u Češkoj postali su signal upozorenja, a ruski gas, bez obzira na ograničenja, nalazi svoja tržišta i omogućava „Gaspromu“ rekordnu dobit.
Ona smatra da sankcije ne rešavaju nastale probleme, već ih samo pogoršavaju.
„A šta se istovremeno dešava u zemljama koje uvode sankcije Rusiji: slom u privredi, inflacija, previsoke cene, rizik od hladne zime, socijalno nezadovoljstvo i rastuće tenzije“, istakla je Ninova.
Prethodno je na protestima u Pragu oko 70 hiljada ljudi izrazilo nezadovoljstvo politikom Vlade koja je dovela do manjka energenata. Demonstranti su, između ostalog, izneli zahtev da se ne ugađa zahtevima EU i NATO po cenu koja podrazumeva odricanja i nemaštinu.
Rojters je preneo da su organizatori demonstracija rekli da Češka treba da bude vojno neutralna i obezbedi direktne kontakte sa dobavljačima gasa, uključujući i Rusiju.
Posle početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Rusiju, što je dovelo do rasta cena električne energije, goriva i hrane u Evropi i SAD. Predsednik Rusije Vladimir Putin je istakao da politika obuzdavanja i slabljenja Rusije predstavlja dugoročnu strategiju Zapada, a da su sankcije nanele ozbiljan udarac celokupnoj svetskoj ekonomiji.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2022
RUSIJA
Putin upozorava: Ako ograniče cene ruskih energenta, neće biti ni gasa, ni nafte, ni uglja, ničega!
Protest u Pragu protiv vlade i NATO sa zahtevom za vojnu neutralnost Češke - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2022
SVET
Nek se spremi Berlin: Počelo je s Pragom, ali tu nije kraj - nezadovoljstvo se kao požar širi Evropom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala