- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski teniseri počeli pripreme bez Novaka

© Foto : TSS/Neda MiletićDejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Izabranici selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog okupili su se u Teniskom klubu Gemaks, istorijskom mestu srpskog tenisa, gde su 2000-tih svoje prve profi poene gradili velikani svetskog tenisa i istorije ovog sporta, od našeg Novaka do Nadala.
Nakon što je zvanično objavljeno da Novak Đoković, najbolji srpski teniser, neće igrati na Dejvis kupu od 10. do 18. septembra, ostali čalnovi tima koji čine Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (44), Laslo Đere (64), Dušan Lajović (88) i Nikola Ćaćić (57. u dublu na ATP listi) okupili su se kako bi se pripremali za predstojeće takmičenje.
„Krenuli smo sa pripremama. Uvek je prvi dan poseban, kada smo svi nakon dužeg vremena zajedno. Do petka smo u Beogradu, kada krećemo za Španiju gde verujem u naše dobre partije i plasman na finalno takmičenje u Malagi u novembru kada bi nam se pridružio i Novak. Ovaj put naš najbolji teniser je iz privatnih razloga morao da otkaže učešće u Dejvis kupu“, objasnio je Troicki.
U kultnom klubu za koji sve ljubitelje tenisa vežu prelepe uspomene, u kome se igrao i Dejvis kup, gde je jedan od aktera na terenu bio upravo i naš selektor Troicki 2005. godine kada smo igrali protiv Belgije, sada je oaza u kojoj će se naši momci pripremati za ono što ih čeka u Valensiji od 10. do 18. septembra 2022. gde će biti održana grupna faza Dejvis kupa.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Španski grad Valensija biće domaćin Grupe B u kojoj će se za plasman u finalnu rundu takmičenja boriti pored Srbije i domaćin Španija, Kanada i Južna Koreja.
Prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, a onda sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra.
Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.
Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.
Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.
Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Podkast
Miljenović: Gudurić i Milutinov ključ za osvajanje medalje | Miljanov korner
Ajla Tomljanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
SPORT
Serenu je poslala u penziju, a onda priredila još jedno čudo /foto/
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
SPORT
US Open dobija novog šampiona – Kirjos eliminisao Medvedeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala