- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačkoj nedostaje uglja – nekoliko termoelektrana prestalo sa radom

Ugalj
Ugalj - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Nizak vodostaj ugrožava isporuku uglja u termoelektrane, a proizvođači električne energije u regionu Rajne upozoravaju da bi snabdevanje strujom moglo da se smanji usled kašnjenja u isporukama.
Kako izveštava agencija Blumberg, a prenosi RT, jedan broj termoelektrana koje rade na ugalj, među kojima su i one kojima upravljaju kompanije Trianel i EnBV izdale su saopštenja u kojima upozoravaju na kašnjenja u isporukama uglja.
Trianelova elektrana Lunen morala je, kaže se u saopštenju ove kompanije, da prekine proizvodnju struje tokom prošlog vikenda, dok je EnBV-ova elektrana u Hajlbronu takođe morala da zaustavi rad.
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
RUSIJA
Šolc negirao mogućnost prekida uvoza ruskog gasa u Nemačku
Portparol Trianela je za medije objasnio da su zbog suše koja je dovela do niskog vodostaja na ključnim plovnim putevima barže bile prinuđene da smanje količinu uglja koji nose kako bi mogle da plove po plitkim vodama.
„Sve je to normalno ovih dana. Situacija će se promeniti ako bude više kiše“, istakao je on.
Vest se pojavljuje u trenutku kada zvanični Berlin, uprkos proklamovanoj posvećenosti ka uvođenju zelene energije na početku mandata kancelara Olafa Šolca, oživljava zatvorene elektrane na ugalj ne bi li tako smanjio potrošnju prirodnog gasa, s obzirom da je snabdevanje gasom iz Rusije značajno opalo zbog sankcija.
Kišovit i hladan dan - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
EKONOMIJA
Evropa u strahu od velike krize: "Čeka nas 5 do 10 teških zima"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala