- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izložena neobjavljena pisma Čarlsa Dikensa /foto/

CC0 / / Čarls Dikens
Čarls Dikens - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
Pratite nas
Nikada objavljena pisma jednog od najznačajnijih romanopisaca 19. veka Čarlsa Dikensa, koja uključuju bitne detalje o njegovom životu u Hajamu, izložena su u Muzeju Čarlsa Dikensa u Londonu.
Pored neobjavljenih pisama, posetioci ovog muzeja imaće priliku da vide i pozivnice, detalje putovanja i priče iz vremena kada je pisac živeo u selu Hajam, između Struda i Grejvsenda, objavljeno je na zvaničnom sajtu ovog muzeja.
Zanimljiva postavka obuhvata pismu iz 10. februara 1866. u kome se Dikens „žali na gubitak svoje nedeljne poštanske službe u Hajamu i preti da će se udaljiti iz svog kraja u Kentu“.
Pisma, takođe, sadrže i uvide u autorove čitalačke navike i načine pisanja, što posebno može biti interesantno proučavaocima ovog književnog stvaraoca.
Kompletna kolekcija uključuje lične predmete, portrete, skice, plakate i knjige, te se njena vrednost procenjuje na 1,8 miliona funti.
Kartina Ge Lav Tolstoj dok radi - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
KULTURA
Večiti „Rat i mir“ – ko kome više duguje, svet Tolstoju ili Tolstoj svetu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala