Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Kako da uvedemo sankcije Rusiji, a da ne uvedemo Sloveniji ili Americi /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Kako da uvedemo sankcije Rusiji, kada ona nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a ne uvodimo zemljama kao što su Slovenija, SAD, Nemačka, Francuska i druge koje su prekršile teritorijalni integritet Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti posle sastanka sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.
Slovenački novinari pitali su Vučića na zajedničkoj konferenciji sa Pahorom kada će Srbija uskladiti spoljnu politiku sa EU i uvesti sankcije Rusiji usled krize u Ukrajini.
„Vidite, ja sam bio siguran da će slovenačke medije da interesuje nešto oko naših odnosa, ali mi je zanimljivo kako svi žele da se Srbija po svaku cenu pridruži sankcijama. Srbija ima obavezu da se priključi evropskoj spoljnoj politici neposredno pred članstvo u EU. A ne vidim da nas je neko obavestio da ulazimo u EU“, rekao je Vučić.
Kako ja da objasnim našem narodu da mi uvodimo sankcije protiv Rusije, a ne protiv Slovenije, dodao je predsednik Srbije.
„Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a Slovenija jeste. Kako da im uvodimo sankcije: zato što nam niste uvodili sankcije i niste prekršili naš teritorijalni integritet, uvodimo sankcije. Pomenuo sam Sloveniju, ali mogao sam i Ameriku, Nemačku, Francusku...“, objasnio je Vučić.
Borut Pahor i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
SRBIJA
„Ključno pitanje energetika“: Vučić se sastao sa predsednikom Slovenije /video/
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
SRBIJA
Vulin Pahoru: Niko nije stradao zbog srpskog sveta, ali jeste zbog slovenačkog samoopredeljenja
REGION
Tapkanje u mestu: Čemu služi samit Brdo –Brioni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala