Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Nikad ne potcenjuj špansku braću

© Foto : FIBAErnangomez Španija
Ernangomez Španija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Španije došla je na Evropsko prvenstvo kao ekipa koja i nije preterano jaka, kao što je znala da bude. Međutim, u prve dve utakmice Evrobasketa pokazala je Crvena furija da niko ne sme da potceni. Posebno kada su na terenu braća Ernangomez.
Navikli smo na braću Gasol, Paua i Marka, prethodnih godina u dresu Španije, unosili su strah u kosti mnogim reprezentacijama kada se pojave na parketu.
Koliko god oni bili neuništivi i dobri igrači, vreme je ipak jače, pa je došao momenat da Furija igra bez ijednog Gasola u timu.
Nema braće Gasol, ali ovoga puta su tu braća Ernangomez, Vili i Huančo. Njih dvojica bili su najefikasniji u pobedi nad Gruzijom od 90:64, jedan je dao 14, a drugi devet poena, dok su obojica uhvatili po sedam lopti.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Nisu naravno na nivou braće Gasol, pitanje je da li će se opet pojaviti takvi majstori, ali nisu ni za potcenjivanje.
Generalno Španija igra rasterećeno, kao da je došla u ulozi ekipe koja vreba iz prikrajka, pa se to pokazalo i na rezultatu. I iz te rasterećenosti mogu mnogima da naprave problem.
Prvo su razbili Bugare sa čak 114:87, a onda je ceh platila i Gruzija sa 26 razlike. Naravno, snagu Španaca znaćemo tek kada dođu jači protivnici, ali ovo pokazuje da se radi o kvalitetnom sastavu.
Serđo Skariolo na klupi, braća na parketu. Ako ništa, simbolika kaže da ih niko ne sme potceniti. Ili će u suprotnom gadno da „nadrlja“.
Ipak je u pitanju aktuelni prvak sveta u košarci. Oprez!
Nikola Kalinić Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Jokić je mozak, Kalinić švajcarski nož, Vanja najveća dobit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala