Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Grčki beton izdržao u Milanu /video/

© FIBAJanis Adetokumbo Italija
Janis Adetokumbo Italija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Pratite nas
U derbiju dana na Evrobasketu susreli su se Grčka i Italija, viđen je vrlo zanimljiv duel koji je na kraju pripao Grčkoj - 85:81.
Fontekio i Tonut su u poslednjim sekundama pokušali da uvedu meč u produžetak, ali je Grčka izdržala. Jaki su kao beton i to se ponovo videlo. Mogli su i do ubedljivijeg trijumfa.
Janis Adetokumbo vodio je Grke do pobede sa 25 poena i 11 skokova, a pratio ga je Dorsi sa 23 poena. Kod Italijana Fontekio je ubacio čak 26 poena.
Grčka je u prvom kolu nadigrala Hrvatsku, a ovaj meč protiv Italijana bio je dobar lakmus papir koji će da pokaže u kakvom su raspoloženju Heleni kada igraju protiv jačih protivnika.
Janis Adetokumbo je naravno bio u glavnoj ulozi, pokušavao je da vuče što više napada kroz tranziciju, a Grci su se u prvom poluvremenu mnogo bolje snašli od Italijana.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Međutim u nastavku su Italijani zaigrali mnogo bolje, došli su do poena preko Polonare i Fontekija, pa je i rezultat bio mnogo aktivniji posle serije 9:0 Azura.
Meč je ušao u dramu, ali su Grci zadržali maksimalan učinak od dve pobede.
Nikola Kalinić Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2022
Evrobasket 2022
Srbija na skeneru: Jokić je mozak, Kalinić švajcarski nož, Vanja najveća dobit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala