- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministri energetike G20 bez zajedničkog stava zbog destruktivnih predloga Zapada

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftna pumpa
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Sastanak ministara energetike Grupe 20 završio se bez usvajanja zajedničkog dokumenta zbog destruktivnih i politizovanih predloga Zapada, ali su osnovni pristupi radu energetskog sektora podržani jednoglasno, saopštilo je Ministarstvo energetike Rusije.
„Zajednički sastanak ministara energetike G20 završio se bez usvajanja usaglašenog dokumenta usled destruktivnih, politizovanih predloga Zapada. Ipak, osnovni pristupi radu na mnogim aktuelnim pitanjima funkcionisanja energetskog sektora su podržani jednoglasno“, navedeno je u saopštenju Ministarstva nakon sastanka.
Kako je rekao ministar energetike Rusije Nikolaj Šuljginov, sastanak se održava u uslovima svetske energetske krize kada su pritisak i sankcije Zapada, zajedno sa inflacijom i poremećajima u globalnim lancima snabdevanja doveli do destabilizacije tržišta. Po njegovim rečima, to potkopava globalnu i nacionalnu energetski bezbednost širom sveta.
„Politika Zapada vodi negativnim društveno- ekonomskim posledicama za zemlje u razvoju, kao i za same inicijatore sankcija, gde se javlja problem energetskog siromaštva“, rekao je Šuljginov.
Naftovod Istočni Sibir-Tihi okean - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
RUSIJA
Jednoglasna odluka: Zemlje G7 ograničavaju cene ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala