- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan propust Amerikanaca: Kirjos u toku meča namirisao marihuanu

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Nik Kirjos, australijski teniser, plasirao se posle tri sata borbe u treće kolo US Opena pobedom nad Bendžaminom Bonzijem rezultatom 7:6, 6:4, 4:6, 6:4, a meč je obeležila Kirjosova tvrdnja da je tokom meča osećao miris marihuane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Počeo je da igra odlično i konačno dokazuje da je izuzetan talenat, ali temperamnet Nika Kirjosa se ne menja. Australijanac od svakog meča mora da napravi šou, a publika tome na velikim turnirima nije previše naklonjena kao što mu nije bila ni na Vimbldonu.
Dobro je Kirjos otvorio meč, iako se malo namučio tokom prvog seta uspeo je da iskontroliše udarce u taj-brejku.
Sredinom drugog seta Kirjosa kao da je stigla nervoza, a onda je otkrio i razlog. Australiajanac je prišao sudiji i požalio se na miris marihuane koji je dolazio od nekog navijača sa stadiona „Luj Armstrong“.
Sudija je morao da se oglasi i poruči da je to zabranjena supstanca, a da Kirjos nije napravio dramu bez razloga istakao je i komentator koji tvrdi da je video navijača sa džointom.
Australijanac je astamtičar i sa razlogom mu je zasmetalo, ali i da nije zvuči neverovatno da je organizacija Grend slema napravila takav propust.
I pored te situacije Nik Kirjos nije bio zadovoljan bukom kakva je prisutna i na stadionu „Artur Eš“ i na stadionu „Luj Armstrong“.
„Na US Openu je veoma drugačija atmosfera u odnosu na druge turnire. Vimbldon je bio tako jedinstven. Australijan open, na neki način to očekujete tamo, jer ste Australijanac. Ali ovde je toliko bučno. Jedva čujem. Pola vremena ne mogu ni da čujem svoj tim jer je sve vreme tako bučno. Artur Eš je bio neverovatno bučan. Nisam mogao ništa da čujem. Konstantno podrhtavanje. Ljudi, sirene. Na Luju Armstrongu danas čuli su se vozovi i ljudi. Za nekoga ko se tokom karijere borio da se fokusira, zaista se trudim da spustim glavu i igram poen po poen, pokušavam da se iskopam iz nekih određenih situacija. Teško je jer ima mnogo smetnji. Dosta je i provokacija. Ljudi govore stvari. Moram da budem veoma oprezan sa onim što govorim ovih dana“, zaključio je Kirjos.
Naredni rival Australijacu će biti Džefri Džek Vulf, a ukoliko pobedi Kirjos bi u četvrtom kolu mogao da igra protiv Danila Medvedeva.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Ratko Varda - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Podkast
Ratko Varda: Uvek ću da podržim Tea | Miljanov korner
Serena Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
SPORT
Poslednji ples koji želimo da potraje – „Ja sam samo Serena“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala