Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Orlovi se uverili odakle im preti opasnost /video/

© Foto : FIBALauri Markanen Finska
Lauri Markanen Finska - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Danas je odigrana prva utakmica u grupi u kojoj se nalazi Srbija, a Izrael je savladao Finsku sa 89:87. Dvojica igrača bila su u centru pažnje - Deni Avdija i Lauri Markanen. Sa njima će skauting služba naše reprezentacije imati mnogo posla.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srbija će igrati u prvom kolu protiv Holandije, ali će narednih dana ukrstiti koplja sa Finskom i Izraelom. Posle današnje utakmice jasno je odakle Orlovima preti najveća opasnost.
Krenimo od Markanena.
Finska potpuno zavisi od njegove igre. U prvom meču ubacio je 33 poema, igrao je isto toliko minuta i možemo da kažemo da je glavna ideja Finaca samo da mu daju loptu, pa Markanenšta uradi, uradio je.
Vidi se njegovo iskustvo iz NBA lige, fantastično šutira čak i preko ruke, visok je i ne smeta mu čak ni to da pogađa sa distance.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Protiv Izraela je šutirao 8/19 iz igre, od toga 3/6 za tri poena, a svemu je dodao čak 12 skokova za ukupan indeks korisnosti 33.
Kada se Srbija sastane sa Izraelom moraće da vodi računa o Deniju Avdiji. Sin Zufera Avdije je sazreo, stasao je u vođu Izraela i to je pokazao u duelu protiv Finaca.
Izraelci ne zavise od igre Avdije koliko Finci od Markanena, ali je i dalje izuzetno važno stati mu na put.
Avdija je protiv Finske upisao 23 poena i čak 15 skokova i pokazao je kakav kvalitet poseduje.
I Izrael i Finska su pokazali borbenost, da nisu došli na Evrobasket samo da bi učestvovali, već će probati da naprave rezultat velikim zalaganjem i borbom do poslednje kapi znoja.
Sada su se Orlovi dodatno uverili u to šta ih čeka u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.
Deni Avdija Izrael - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Evrobasket 2022
Sin Zvezdine legende heroj Izraela, Srbija videla Markanena na delu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala