Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabić u ponedeljak obilazi Severnu Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u ponedeljak, 5. septembra, u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji i tom prilikom obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić, saopštila je Kancelarija za KiM.
Zajedno sa predsednicom Vlade, Kosovo će posetiti i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.
„Premijerka će posetu pokrajini započeti u ponedeljak prepodne u Kosovskoj Mitrovici gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju. Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan. U opštini Leposavić, predsednica Vlade popodne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, navodi se u saopštenju.
Posetu opštini Leposavić, premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
Kako se napominje, poseta predsednice Vlade Srbije Kosovu najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije posete, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.
„Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM“, kaže se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala