- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović: Nudili smo isti ovakav sporazum 19. avgusta

© Sputnik / Lola ĐorđevićPremijer Vlade CG Dritan Abazović.
Premijer Vlade CG Dritan Abazović. - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Ovakav isti sporazum nudili smo i 19-og uveče, u noći kada je oborena 43. Vlada Crne Gore i tada Demokrate nijesu htjele da ga potpišu, kazao je premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
On je dodao da u principijelnoj ravni, u danas potpisanom Sporazumu nema ništa sporno, ali da je licemjerno govoriti o resetovanju odnosa ako dođe do smjene predsjednice Skupštine Danijele Đurović.
„U principijelnoj ravni ne vidimo ništa problematično, ali ako neko misli da treba da se smijeni i predsjednica Skupštine i da se obezglave institucije države Crne Gore zajedno sa DPS-om, a da onda pozivamo na resetovanje odnosa je stvarno krajnje politički licemjerno i na takve stvari ne treba pristati. Ako neko želi fer odnose, spremni smo da dogovaramo, pregovaramo“, kazao je Abazović u Beogradu.
On je kazao da nove većine nema bez URE.
„Nema većine bez URE osim ako hoće da idu sa DPS-om. Ko hoće sa njima srećno im bilo“, kazao je Abazović i ocijenio da je jasno da je Vlada kojoj je nepovjerenje izglasano 19. avgusta pala u dogovoru sa DPS-om.
„Mi smo isto ovo nudili 19-og i imali bi lakšu proceduru rekonstrukcije Vlade. Sad ako Demokrate urade to i prema predsjednici Skupštine – šta reći“, naveo je Abazović.
Odgovarajući na pitanje da li bi u slučaju dogovora on bio mandatar, Abazović je kazao da premijer treba da bude neko ko donosi teške odluke.
„URA će imati svoje zahtjeve u pregovorima“, kazao je Abazović.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
REGION
Vučić i Rama ocenili kakav je Abazović premijer
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala