- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vučić i Rama ocenili kakav je Abazović premijer

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću, koji je kao gost prisustvovao Samitu „Otvorenog Balkana“, na tome što je, kaže, imao hrabrosti da donosi teške odluke, dodajući da Abazović za 100 dana njegove vlade u Podgorici može da kaže više nego njegovi prethodnici za decenije.
„Veliko hvala Dritanu Abazoviću, to je moja obaveza kao predsednika Srbije, zbog činjenica, iako mu to neće pomoći u Crnoj Gori, već naprotiv. Hvala mu na hrabrosti da donosi neke teške odluke“, rekao je Vučić.
On je dodao da će se iza svih njih (lidera na današnjem samitu) meriti samo ono što je ostalo, samo rezultat, a to je - šta su izgradili, uradili i učinili za dobrobit građana.
„Za 100 dana vlade Dritana Abazovića, on može da kaže više nego njegovi prethodnici za čitavu deceniju. I, mi ostali se trudimo da ostavimo dela iza sebe. Zato ćemo da radimo, da li je idealno, da li sve ide lako - naravno da ne. Ali, verujem da je to bilo ko u početku i očekivao“, rekao je Vučić.
Na to je albanski premijer Edi Rama, upitao da li može i on nešto da kaže o Dritanu, na šta je Vučić uz osmeh konstatovao da je „to tako kada imate tri domaćina“.
Rama je, na činjenicu da je Abazović premijer u tehničkom mandatu, budući da je njegovo vladi nedavno u skupštini izglasano nepoverenje, primetio da je video nekoliko premijera koji su ostali u svom mandatu više nego kad su tek započeli mandat, preneo je Tanjug.
„On će da obori rekord u ovome... i siguran sam da će, kako vreme bude prolazilo, ljudi da žale što su ga izbacivali, jer lakše bi ga se otarasili da to nisu radili“, rekao je delimično u šali Rama.
Zajednička pres konferencija je završena uz Vučićevu konstataciju da je „ta albanska solidarnost bila veoma od pomoći“, na šta mu je Rama uzvratio da „ne treba da bude ljubomoran“.

Abazović: Ja sam premijer koji donosi teške odluke

Prethodno je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović istakao da je on premijer koji donosi teške odluke, i da će to tako biti i ako ostane na čelu vlade u Podgorici.
Abazović je, na konferenciji za štampu posle Samita „Otvoreni Balkan“ da prokomentariše vesti iz Podgorice da je dogovorena nova većina za vladu i pitanje da li ostaje premijer, rekao je da mu je cilj da, ako bude dalje predsednik vlade da donosi teške odluke koje vode ka ovome kao što je „Otvoreni Balkan“, nešto što menja perspektivu, lice i naličje Balkana.
„I potpisivanje Temeljnog ugovora je važna stvar za pomirenje u Crnoj Gori pre svega, ali i u regionu. Idemo dalje. Ja sam premijer koji donosi teške odluke. Nisam došao da donosim odluke koje su lake. A tokom 100 dana vlade doneto je mnogo teških odluka“, objasnio je on.
Abazović je kazao da je dobro ako ima dovoljnu većinu da ostane premijer, a ako je ne bude bilo nastaviće da svoju viziju afirmiše sa druge pozicije, kao i opozicije.
„Naša ostavština je što će drugi koristiti, a mi smo dali doprinos da se te stvari ostvare“, zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala