- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Magičan momenat Zvezdinog „geparda“ vodi u društvo velikana /video/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICOsman Bukari
Osman Bukari - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Evrogol Osmana Bukarija u 168. večitom derbiju odigranom u Humskoj (1:1) definitivno spada među najlepše u dvobojima Crvene zvezde i Partizana. Pogodak Zvezdinog "geparda" obezbedio mu je mesto u društvu velikana.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Najleši gol u večitim derbijima prema mišljenju mnogih je remek-delo - makazice s boka Nebojše Krupnikovića, veziste Crvene zvezde u 99. derbiju koji je završen bez pobednika rezultatom 2:2.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
I zaista, trenutak inspiracije i perfektno uhvaćen volej Osmana Bukarija i to levom, slabijom nogom, sa linije šesnaesterca pored dvojice igrača Partizana koji su kasnili u blok na odbijenu loptu posle kornera, zaslužuje da se nađe u društvo Piksijevog gola iz kornera 6. septembra 1987. godine (81. večiti derbi 3:2 za Zvezdu pred 55.000 ljudi) , rezantnih udaraca Roberta Prosinečkog, Klea, Radosava Petrovića, Huga Vijeire, Almamija Moreire...
Sam Bukari je posle 168. derbija poručio novinarima u miks-zoni da je vežbao ovako nešto, ali da mu na treninzima nije polazilo za nogom. Ipak, ono što je važnije jeste da je uspeo na terenu, onda kada je bilo najteže i kada se računa. Bacio je u trans Delije u tom 26. minutu, a kasnije je priznao da mu je to najlepši pogodak u karijeri.
„Srećan sam zbog, ali nismo pobedili i zato sam tužan. Gol jeste bio lep, vežbao sam ovakve udarce dan pred derbi. Tada je lopta išla preko gola, ali sad je bio perfektan udarac. Mislim da je ovo najlepši gol u mom životu", rekao je Osman.
Zvezdin „gepard“, kako je dobio nadimak po dolasku na Marakanu zbog neverovatne brzine i onog gola protiv Pjunika na Marakani (5:0) kada je pretrčao pola terena i zaobišao golmana, pa smestio loptu u mrežu, kaže da Zvezda može i mora još bolje posle remija u 168. derbiju.
„Mislim da možemo bolje od voga, moramo više da delujemo kao tim. Presing nije bio dobar, moramo da budemo bolji u tom segemtnu, ali sad idemo da odmorimo i da se fokusiramo na naredni meč koji nas očekuje za vikend“, rekao je novi ljubimac Delije Osman Bukari.
Marakana – stadion „Rajko Mitić“ - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
SPORT
„Gasprom“ i Zvezda potpisali novi ugovor – Terzić: Bili su uz nas kad je najteže!
Bibras Natho - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Remek delo od Zvezdinog gola i bolji Partizan do remija preko VAR-a
Derbi - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SPORT
Provokacije posle derbija: „Ne sviđa mi se ovo prozivanje“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala