- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lavrov: Rusija očekuje objektivnost od međunarodne misije u Zaporoškoj nuklearki

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Rusija očekuje objektivnost tokom posete misije Međunarodne agencije za atomsku energiju Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, uprkos naporima onih koji žele to da spreče, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom susreta sa studentima i profesorima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose.
„Očekujemo upravo objektivnost, iako svi ostali, koji su povezani s tom posetom na ovaj ili onaj način, s njenom pripremom, pokušajima da se ona oteža, očigledno ne žele da misija Međunarodne agencije za atomsku energiju izvede objektivne zaključke“, rekao je Lavrov.
Ruski ministar je istakao da se Moskva nada da provokacije Ukrajine u vezi sa Zaporoškom nuklearkom, uključujući današnji pokušaj desanta ukrajinskih snaga u blizini atommske centrale, neće dovesti do katastrofe.
„Misija se tamo danas nalazi i bilo je saopštenja naše vojske o iskrcavanju dve diverzione grupe koje su bile neutralizovane. Smatram da je to veoma velika cena za to da bi svetska zajednica saznala istinu, ali ako Ukrajina to želi da dobije upravo na takav način i ako želi da pokaže šta predstavlja, nadam se samo da to neće dovesti do nekakve katastrofe“, rekao je Lavrov.
Napad na Zaporošku nuklearnu elektranu - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruska vojska sprečila taktički desant ukrajinskih snaga u blizini Zaporoške nuklearke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala