Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Pešić pred Holanđane o odbrani, procesu i izvrtanju reči

© Foto : KSS / Dušan MilenkovićSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije u petak od 21 čas počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv Holandije, a pred taj duel govorio je selektor Orlova Svetislav Pešić.
Srbija važi po mnogima i za prvog favorita turnira, ali jasno je da svi u našem štabu žele da počnu polako turnir, bez prevelikih reči, ali uspešno.

„Prva utakmica, pripremali smo se taktički i važno je da poštujemo svakog protivnika. Sutra otvaramo Evrobasket, protivnik će biti motivisan. Moramo da budemo i mi motivisani najmanje koliko i oni. To očekujem od mog tima. Naš cilj je uvek da vidimo kako je moguće da dobijemo utakmicu. A naredni cilj je da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Moramo da radimo vredno. I da iskoristimo meč protiv Holandije ne samo da se borimo, već i da damo igračima šansu da poprave individualnu formu. Svaka utakmica je važna. Sutra ćemo biti spremni da damo sve od sebe“, rekao je Pešić.

Ukazao je selektor Srbije na igru Holanđana u odbrani.
„Veoma su dobri u tranziciji. Igraju dobro u odbrani čovek na čoveka. Menjaju često odbranu u zonu. Ali, spremili smo se jako dobro. Važno je poštovati svakog protivnika. Znamo kako ćemo igrati. Svako ko se kvalifikuje na EP zaslužuje poštovanje“, rekao je Pešić.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Imao je Pešić i reči upućene medijima.
„Nas okružuje masa navijača i vi koji palite narod u Srbiji bez ikakvog razloga. Mogu da razumete da imate svoj stav, to je vaše pravo, vi ste tu da komentarišete, dajete stavove i o igri i treneru, ali ne bih voleo da se moje reči koriste u tu svrhu. Naš prvi cilj ovde u Pragu je da nastavimo proces i da se kvalifikujemo za Berlin. Nigde nisam rekao da želim da budem prvi ovde i u Berlinu. Želim, ali nisam rekao, nisam rekao šta je cilj. Vi ste ga odredili. Nemojte izvrtati moje reči. Mene ništa više ne može iznenaditi“, rekao je Pešić.
Nikola Milutinov je bolje, u narednim danima će se priključiti saigračima.
„U najboljim timovima mnogi naši igrači igrali su do kraja, ogromni su napori i sve te stvari koje se dešavaju ne dolaze kao iznenađenje. Tek smo sinoć kasno doneli odluku, ne zato što smo želeli tako, već smo imali probleme. Bjelica jednostavno nije mogao da se priključi da trenira kako smo očekivali. Strašno mi je žao Bjelice. Kada sam uzeo reprezentaciju imao sam u glavi da ću igrati sa njim. Bogdanović je imao operaciju. I sa njim sam planirao da bude jedan od nosećih igrača. Nikoga nismo precrtali niti izbacili. Igrači kojima smo se sinoć zahvalili, ostali su do poslednjeg treninga. Apsolutni respekt i zahvalnost tim momcima koji su pokazali da žele da ostanu članovi reprezentacije. Na njih apsolutno računamo, kao i na ova dva iskusna igrača. Bila je i odluka vezano za Milutinova, sada je on super. Zbog virusa smo odlučili da ostane, možda će doći i sutra. Srećni smo da je osposobljen“.
Nemanja Nedović je spreman, kao što je i sam rekao Sputnjiku.
„Nedović je trenirao izvanredno, došao je pripremljen, do tog pada koji je doživeo na kuk. Stvorio se veliki hematom. Ali, to je prošlost. Sanirao je to, trenirao je tri uzastopna treninga. Apsolutno je spreman. Naravno da bi bio još spremniji da nije doživeo to protiv Slovenije“.
Utiske pred utakmicu izneo je i kapiten Vladimir Lučić.
„Konačno smo ovde. Počećemo Evropsko prvenstvo protiv Holandije koja će sigurno biti veoma motivisana da igra protiv nas i ima svoje ambicije i snove. Za nas je važno da počnemo turnir na pravi način. Uvek takve utakmice mogu da budu opasne ako se ne uđe sa pravim pristupom. Sigurno je da će Holanđani biti spremni da se nadmeću sa nama, pokazaćemo poštovanje prema njima".
Orlovi su odradili i prvi trening u O2 Areni u Pragu.
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Evrobasket 2022
NBA Evrobasket! Slovenci pobegli iz „zagrljaja smrti“ Litvanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala