Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

NBA Evrobasket! Slovenci pobegli iz „zagrljaja smrti“ Litvanaca

© Foto : FIBALuka Dončić Slovenija
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
Grupa B garantuje da ćemo na Evropskom prvenstvu gledati brutalno dobre utakmice i to je krenulo od prvog kola i sudara Slovenije sa Lukom Dončićem i Litvanije. NBA kvalitet na Evrobasketu i pobeda Slovenaca od 92:85.
Najefikasniji u pobedi Slovenaca bili su Majk Tobi sa 24 poena, Goran Dragić sa 17 i Luka Dončić i Jaka Blažič sa po 14 datih poena.
Prvo poluvreme završeno je rezultatom 51:48, prštalo je na sve strane, viđeno je 99 poena za 20 minuta.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Litvanci su davali sve od sebe da zaustave Slovence, čak su igrali i preko granice faula na Luki Dončiću, ali je Slovencima u napadu doprineo iskusni Goran Dragić, a njemu se pridružio Majk Tobi uz Jaku Blažiča.
Na kraju dana, pamtiće se ova utakmica po prvom poluvremenu, a Slovenija je pobedom nad Litvancima izrazila kandidaturu za prvo mesto u grupi.
Moglo je da ode i u suprotnom smeru jer su Kuzminskas i Grigonis dali 19, odnosno 18 poena, ali Slovenci su izdžali taj zagrljaj smrti i čvrstu igru Litvanaca.
Lorenzo Braun - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Evrobasket 2022
Kraj Španije kakvu smo poznavali i solo vožnja nesuđenog bugarskog „kralja“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala