Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Igra se Evrobasket, a Amerikanci kolo vode

© Foto : FIBAŠejn Larkin Turska
Šejn Larkin Turska - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Pratite nas
U prvom danu Evrobasketa u nekoliko slučajeva najbolji igrači svojih ekipa bili su Amerikanci, odnosno košarkaši koji su naturalizovani. Od Lorenza Brauna, preko Majka Tobija, do Šejna Larkina i ostalih.
Gledamo Evrobasket, a dominiraju Amerikanci. Nešto slično se događa i u Evroligi, naravno na mnogo većem nivou jer klubovi kupuju strance kao na traci.
Prvog dana Evrobasketa sve je počelo sa utakmicom Španije i Bugarske gde je u prvom planu bio Lorenzo Braun sa 17 datih poena i pet asistencija.
Španci su kao svetska velesila doveli stranca na mesto plejmejkera iako nikakve veze sa Španijom nije imao do ovog leta.
Potom se nastavilo sa Bosnom i Hercegovinom koja je u svom sastavu imala Džona Robersona.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
U pobedi nad Mađarskom od 95:85 momak rođen u Kanzas Sitiju je ubacio 18 poena, tome dodao i pet asistencija i uz Džanana Musu i Jusufa Nurkića bio je najefikasniji u pobedničkom timu.
Ni sudar Turske i Crne Gore (72:68) nije protekao bez Amerikanaca.
Sa jedne strane Larkin je ubacio 18 poena i tome dodao njsedam asistencija pa je na taj način vodio Turke do trijumfa, a na drugoj strani Kendrik Peri upisao je osam poena i devet asistencija.
Ni tu nije kraj, već je u redovima Slovenije, po mnogima prvog favorita za osvajanje Evrobasketa, Amerikanac bio glavni. U pitanju je Majk Tobi sa 24 poena i osam skokova. Pored Luke Dončića i Gorana Dragića, Tobi je bio taj ko je dao najviše poena.
U meču Belgije i Gruzije (79:76) ključnu ulogu u igri Gruzina imao je Ted Mekfaden sa 17 poena. Takođe se radi o rođenom Amerikancu.
Za nevericu i dublju analizu.
Luka Dončić Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2022
Evrobasket 2022
NBA Evrobasket! Slovenci pobegli iz „zagrljaja smrti“ Litvanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala