Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se sastao sa specijalnim britanskim izaslanikom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom s kojim je razgovarao o aktuelnim svetskim i regionalnim temama, poput dijaloga Beograda i Prištine, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Britanije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Podsetivši na to da se ove godine navršava 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, predsednik Vučić je istakao da je naša zemlja opredeljena za intenziviranje srpsko-britanske saradnje, posebno ekonomske, u kojoj ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti.
On je zahvalio Vladi Velike Britanije na finansijskoj pomoć koju pruža kroz Fond za dobru upravu, fokusirany na podršku reformama u domenu vladavine prava i privrednog razvoja.
Specijalni izaslanik Pič je, govoreći o aktuelnoj energetskoj krizi kao posledici rata u Ukrajini rekao da je Velika Britanija spremno za saradnju sa Srbijom u oblasti energetske bezbednosti i njenom unapređenju.
Povodom dijaloga Beograda i Prištine Vučić je još jednom naglasio da Srbija insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, posebno za Srbe na KiM, te da ulaže velike napore za postizanje održivog dogovora kroz dijalog i kompromis, bez nametnutih rešenja.
Specijalni izaslanik Pič je zahvalio predsedniku Vučiću na posvećenosti dijalogu Beograda i Prištine.
On je u ime Vlade Velike Britanije podržao evropske aspiracije Srbije, naglasivši da je neophodno dalje unapređenje ljudskih prava i rad na reformama u različitim oblastima.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Tarnerom.  - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
SRBIJA
O čemu su razgovarali Vučić i američki kongresmen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala