- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Lideri Otvorenog Balkana potpisaće sporazum o prehrambenoj bezbednosti

© Sputnik / Lola ĐorđevićKonferencija za novinare Aleksandra Vučića, Edi Rame i Nikole Dimitrovskog
Konferencija za novinare Aleksandra Vučića, Edi Rame i Nikole Dimitrovskog  - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
Lideri zemalja inicijative Otvoreni Balkan predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Dmitar Kovačevski i Edi Rama potpisaće u petak, na samitu u Beogradu, sporazum koji će regulisati saradnju u oblasti prehrambene bezbednosti, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dva najvažnija dela tog dokumenta odnosiće se na garancije da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija imati prioritet u međusobnoj razmeni osnovnih životnih namirnica, kako bi stanovništvo tih zemalja imalo dovoljno hrane u kriznim situacijama, kao i na mehanizme sprečavanja reeksporta hrane na druga i treća tržišta.
U Ministarstvu poljoprivrede očekuju da trgovinska razmena u oblasti proizvodnje hrane sa Albanijom u budućnosti raste, zbog sve veće atraktivnosti albanskog primorja za strane turiste.
Takođe, podsećaju da će predstojeći sajam vina u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji počinje sutra, služiti i promociji turističke ponude zemalja Otvorenog Balkana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala