- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

FBI dolazi u Crnu Goru, pomagaće u istrazi sajber napada

CC0 / piksabej / Veštačka inteligencija
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
MUP Crne Gore saopštio je da je odobren dolazak tima FBI koji će učestvovati i pomagati u istrazi o sajber napadima u toj zemlji. Kako navode u toku je njihovo upućivanje u Crnu Goru.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako navodi MUP, nakon prvog sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa pravnim atašeom FBI-a za Crnu Goru, Srbiju i BiH, Kenetom Brajanom, koji je iskazao spremnost FBI-a za konkretnu podršku crnogorskim kolegama već danas je odobren dolazak FBI-ovog CAT-a (Cyber Action Team) koji će učestvovati i pomagati u istrazi u odnosu na nedavne sajber napade u Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorskog MUP-a.
„Trenutno je u toku njihovo upućivanje u Crnu Goru. Ovo je još jedna potvrda izvrsne saradnje Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore i dokaz da u svakoj situaciji možemo računati na njihovu podršku“, dodaje se u saopštenju, prenosi RTCG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala