Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Sputnjikovo pojačanje za Evrobasket – Nenad Miljenović: „Moguća su dva iznenađenja“

© SputnikNenad Miljenović
Nenad Miljenović - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2022
Pratite nas
U toku predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci mnoge oči biće uprte u Nikolu Jokića i Vasilija Micića, a kolumnista Sputnjika u toku Evrobasketa biće njihov nekadašnji saigrač iz Mege i bivši košarkaš Partizana Nenad Miljenović.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nenad je ne samo aktivni košarkaš, već je i veliki ljubitelj same igre, gleda mnogo utakmica, prati aktivno dešavanja u NBA i evropskoj košarci pa je neko ko može da ponudi ugao gledanja koji nije baš svakidašnji.
Uz sve to, poznaje jako dobro igrače u reprezentaciji Srbije. Sa mnogima je igrao zajedno, sa mnogima je delio megdan na košarkaškim parketima u Srbiji i Evropi.
Narednih dana će na stranicama Sputnjika podeliti svoje viđenje dešavanja na Evroobasketu sa čitaocima našeg sajta.
„Volim da gledam košarku, dosta pratim, pravo mi je zadovoljstvo da napišem neka viđenja i razmišljanja. Možda se ljudima bude svidelo da pročitaju ugao nekoga ko je aktivan igrač, ko je imao priliku da igra i trenira sa tim momcima, i da iz igračkog ugla donese viđenje celog prvenstva, pogotovo vezano za reprezentaciju Srbije“, rekao je Miljenović.
Kako se koji dan bliži početku šampionata, tako se o njemu sve više govori. Posebno o najvećim zvezdama u vidu Nikole Jokića, LukeDončića i Janisa Adetokumba.
Čini se – jako velika konkurencija.
„Nekako se pogodilo da su sve najveće NBA zvezde, tri glavne – Jokić, Dončić i Janis - izabrale da igraju ovo leto. Često se dešava da su ta Evropska prvenstva manje poželjna za zvezde u odnosu na Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo, ali sada se ono igra na četiri godine razmaka, ne na dve kao ranije, to je imalo uticalo da važnost Evrobasketa poraste. Nikola je bio dva puta MVP, Janis je bio MVP, tu je Dončić kao velika zvezda, ceo hajp oko prvenstva je veliki. Sve to čini ovo prvenstvo jako zanimljivim“, objašnjava Miljenović.
Kada su srpski zaljubljenici u košarku u pitanju, postoji samo jedna stvar koja ih interesuje. To je zlatna medalja. Deluje da to nije nemoguća misija.
„Nije nemoguće doći do zlata, naravno, malo je i daleko. Treba proći grupnu fazu, potom dolaze eliminacije, osmina finala, tako da prvo treba proći kroz grupu. Treba i razvijati našu igru kroz grupnu fazu. Reprezentacija se nedavno okupila, naša ekipa nije toliko uigrana, relativno je nov tim sa novom strukturom“, objašnjava Miljenović.
© Foto : FIBA BasketbolJokić i Adetokumbo
Jokić i Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Jokić i Adetokumbo
Od ostalih reprezentacija, u red favorita spadaju i Slovenci, Grci, Francuzi...
„Mislim da su Slovenci i Francuzi, osim Srbije, delovali najbolje, a potom Grci i Litvanci. Slovenci igraju dugo zajedno, znaju uloge, vratio se Goran Dragić, da rastereti Luku... Slovenija mi je možda čak i glavni favorit. Francuska ima novu ekipu, nova generacija je došla, dosta NBA igrača. Te ekipe uz Srbiju su favoriti, Španija mi deluje slabije nego inače. Iznenađenja bi mogla da budu Turska i Letonija“, zaključio je Miljenović prvo javljanje za Sputnjik vezano za Evrobasket.
U narednim će on biti taj koji će kroz kolumne komentarisati dešavanja na predstojećem Evrobasketu.
Čitaćemo se narednih dana.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala