- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Serena produžila „poslednji ples“ /foto/

© AP Photo / Timothy D. EasleyTeniserka Serena Vilijams
Teniserka Serena Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Amerikanka Serena Vilijams, koja ima 40 godina i koja će po svemu sudeći posle US Opena odlučiti da stavi tačku na prebogatu karijeru u kojoj je osvojila čak 23 Grend slem trofeja, pobedila je Crnogorku Danku Kovinić - 6:3, 6:3 na startu US Opena.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Brojni teniski stručnjaci i navijači smatraju da je ovo Serenin „poslednji ples“, iako još nema zvanične potvrde od Amerikanke, ali ona za sada ide po planu i programu u Njujorku.
Demonstrirala je silu protiv Crnogorke, uprkos činjenici da ima 40 godina. Sereni je bilo potrebno nešto više od 100 minuta tenisa na centralnom terenu "Artur Eš" da eliminiše Danku Kovinić i plasira se u drugog kolo Otvorenog prvenstva Amerike.
Pravi rolekoster brejkova viđen je u prvom setu - čak pet! Serena je odlično otvorila susret i ekspresno je povela 2:0 u gemovima, ali je u trećem dozvolila Crnogorki da "poništi" brejk i vrati se u meč.
Nanizala je crnogorska teniserka od uvodnog zaostatka (2:0) tri gema i povela sa 3:2 Ipak, već u šestom dolazi do ribrejka Serene i novog izjednačenja.
Ključnu „krađu“ servisa Amerikanka je napravila u osmom gemu, posle kojeg je povela 5:3, da bi zatim na sopstveni servis morala da brani četiri brejk lopte, a iskoristila je drugu set loptu i dobila prvi set (6:3).
Za razliku od prvog seta u kojem je na terenu viđena naverovatna drama i „kiša“ brejkova u drugom samo dva. I to oba za Amerikanku.
U petom i devetom gemu je iskusna Serena uspevala da otme protivnici servis, da slavi 6:3 rutinski i plasira se u drugo kolo US Opena, gde je čeka Estonka Anet Kontavejt, koja je bila uspešnija od Rumunke Žaklin Adine Kristijan rezultatom 6:3, 6:0.
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
SPORT
Šok na startu US Opena – kvalifikant poslao Cicipasa kući
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Medvedev isprašio „Amerikanca“ usred Njujorka!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Protest u Njujorku zbog Đokovića: „Zašto?“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala