- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Politiko: Amerika bi da proda Tajvanu oružje u vrednosti od milijardu dolara

© AFP 2023 / SAM YEHTajvan
Tajvan - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena planira da zatraži od Kongresa SAD da odobri prodaju oružja Tajvanu u vrednosti od 1,1 milijardu dolara, uključujući 60 protivbrodskih raketa i 100 raketa vazduh-vazduh, izvestio je portal "Politiko" pozivajući se na obaveštene izvore.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
"Politiko" je prema informacijama iz tri izvora, koji su zahtevali anonimnost zbog osetljivosti ovog pitanja, naveo da bi fokus trebalo da bude na održavanju postojećih vojnih sistema Tajvana za ispunjavanje redovnih zadataka, umesto razvijanja novih sistema i sposobnosti koje bi verovatno rasplamsale već usijane tenzije sa Kinom, prenosi Rojters.
Pojedine stavke u procesu odobravanja pomoći za Tajvan, mogle bi da budu objavljene u narednim nedeljama ili mesecima, navodi britanska agencija.
Peking je organizovao do sada nezabeležene vežbe na moru i vazduhu, oko ostrva koje smatra svojom teritorijom, u znak protesta zbog posete Tajpeju predsedavajuće američkog Predstavničkog doma, Nensi Pelosi.
Američki političari su u tri navrata posećivali Tajvan nakon posete Pelosi, a poslednja je bila senatorka iz Tenesija Marša Blekburn, koja se u petak sastala sa predsednicom Tajvana Cai Ing-ven.
Kineska flota - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
SVET
Kina potapa Amerikance i Japance ako bukne i Tajvan: Šta pokazuje nova simulacija stručnjaka iz SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala