- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kako zaobići sankcije Rusiji: Put vodi američke kompanije preko Turske

CC0 / Unsplash/Medhat Dawoud / Logo kompanije ”Epl”
Logo  kompanije ”Epl” - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Američke kompanije koje su napustile rusko tržište zbog situacije u Ukrajini traže način da tajno, preko Turske, trguju sa Rusijom, piše turski list „Jeni Safak“ pozivajući se na lokalne poslovne krugove.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Mnoge američke kompanije koje žele da zaobiđu sankcije, koje je Zapad uveo Rusiji, predlažu turskim kompanijama da zajednički rade u zamenu za određeni procenat. Poslovni ljudi sa kojima smo razgovarali konstatovali su da se poslednjih meseci povećao broj takvih predloga“, navodi se u članku.
Takođe se navodi da američke kompanije koje kupuju robu iz Rusije rade preko Turske i Dubaija.
Mnoge međunarodne kompanije sa sedištem u SAD mobilisale su svoje ćerke kompanije osnovane u slobodnoj zoni u Dubaiju, navodi list i dodaje da američke firme pribegavaju takvom poslovanju da bi pokrili gubitke na ruskom tržištu.
Radi se o robi širokog spektra: od sirovina do žitarica, gvožđa, čelika i đubriva.
U članku se podseća da je potpredsednik američke Privredne komore Majron Brilijant u martu, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, posetio Tursku i sastao se i sa zvaničnicima i sa biznismenima.
„Ambasador SAD u Ankari Džef Flejk je, komentarišući posetu, rekao da je 5.000 američkih kompanija koje se spremaju da napuste Rusiju navelo kao svoju adresu – Tursku. Američke kompanije koje pokušavaju da iskoriste dobre odnose Turske i Rusije takođe žele da izvuku koristi i iz efikasnih logističkih kapaciteta turskih kompanija u regionu“, navodi list.
Podsetimo, nakon što je Rusija počela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, Zapad je uveo Rusiji sankcije bez presedana a mnoge kompanije sa Zapada su napustile rusko tržište.
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
RUSIJA
Volodin: Amerika i EU su same sebe poklopile, strane kompanije su ostale u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala