- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin: Amerika i EU su same sebe poklopile, strane kompanije su ostale u Rusiji

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaRuska Državna duma u Ulici Ohotni rjad
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Većina stranih kompanija nije prestala da posluje u Rusiji, napisao je na Telegramu predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovim rečima, bez obzira na neverovatne pritiske, ucene i sankcije 77,6 odsto od 1.382 strane kompanije je ostalo u Rusiji.
„Vašington i Brisel su sami sebe poklopili. Politika sankcija je dovela do rasta cena, inflacije i deficita energenata“, podvukao je Volodin.
On je naveo da strane kompanije nerado odlaze sa ruskog tržišta, jer im to ne donosi samo troškove, već i smanjuje izglede za povratak.
Nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini 24. februara, brojne zapadne zemlje uvele su sankcije Rusiji. Kao odgovor na to, i Moskva je uvela recipročne mere prema odgovarajućim državama. Evropska unija je uvela već sedam paketa sankcija uljučujući embargo na ugalj i naftu.
U Kremlju su sankcije okarakterisali kao ekonomski rat kakav se još nije dogodio. Kao što je ranije istakao predsednik Rusije Vladimir Putin, politika odvraćanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, ali sankcije su zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji.
Bumerang antiruskih sankcija i zašto Zapad strada od sopstvenog ekonomskog rata protiv Rusije bile su i teme emisije Novi Sputnjik poredak:
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
RUSIJA
Putin potpisao ukaz o recipročnim merama: Stop poslovima sa strancima iz neprijateljskih zemalja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala