- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Vrhovni muftija Rusije: Odavno je došlo vreme da se uspostavi red u celoj Evropi

© Sputnik / Andreй Bok / Uđi u bazu fotografijaVrhovni muftija Rusije Talgat Tadžudin
Vrhovni muftija Rusije Talgat Tadžudin - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Vrhovni muftija Rusije Talgat Tadžudin smatra da je odavno neophodno da se uspostavi red u Evropi, pa i u Ukrajini, kao i da je taj proces već počeo.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Treba uvesti red u Evropi. Bojimo se virusa korona, a ne bojimo se zapadnog načina života. Kosa se diže na glavi od vesti sa Zapada. Kojekakvi LGBT pokreti se tamo ne smiruju, u školama decu od najmlađih razreda uče da koriste prezervative, a fašizam se uzdiže. Vreme je da se to okonča. Naši profesori i vojni načelnici znaju kako se takav red uspostavlja“, rekao je vrhovni muftija na međunarodnoj konferenciji „Međureligiozni dijalog kao osnova mira na Balkanu“ u Vladikavkazu.

U razgovoru za Sputnjik muftija je rekao da, bez ozbira na sva iskušenja sudbine, pravoslavni, pravoverni i drugi predstavnici konfesija u Rusiji sada uvode red u Donbasu i Ukrajini.
„Više od tri stotine godina ta zemlja je bila plodna, rodna. Došlo je vreme da se tamo uvede red. Specijalna vojna operacija će se završiti našom zajedničkom pobedom“, uveren je muftija.
Konferencija „Međureligiozni dijalog kao osnova mira na Balkanu“ biće održava se 29. i 30. avgusta u Vladikavkazu, u organizaciji Koordinacionog centra muslimana Severnog Kavkaza i Fonda za podršku islamskoj kulturi, nauci i obrazovanju. Na konferenciji učestvuju predstavnici duhovnih zajednica muslimana Rusije, Ruske pravoslavne crkve, jevrejskih i budističkih organizacije Rusije, a pozvani su i predstavnici religioznih zajednica iz Srbije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.
Hram svih religija u Kazanju - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
RUSIJA
Veliki međureligiozni dijalog u Vladikavkazu okuplja više od 100 učesnika
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
RUSIJA
Putin: Zemlje islamskog sveta su tradicionalni partneri Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala