- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajina ne prestaje da provocira: Dva projektila eksplodirala u blizini Zaporoške nuklearke

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaNapad na Zaporošku nuklearnu elektranu
Napad na Zaporošku nuklearnu elektranu - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Kijev nastavlja da granatira Zaporošku nuklearnu elektranu i grad Energodar – dva projektila koja je ispalila ukrajinska artiljerija eksplodirala su u neposrednoj blizini perimetra nuklearke, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kijevski režim nastavlja provokacije kako bi izazvao tehnogenu katastrofu u Zaporoškoj nuklearki. Ukrajinska vojska je 28. avgusta koristila bespilotnu letelicu za napad na teritoriju nuklearne elektrane. Ukrajinski jurišni dron je oboren vatrom iz malokalibarskog oružja dok se približavao specijalnom objektu №1, u kojem se skladišti nuklearno gorivo američke proizvodnje i i čvrsti radioaktivni otpad“, saopštila je ruska vojska.

Kako je precizirano, dron koji je oborila ruska vojska pao je na krov specijalnog objekta №1 , ali je izbegnuta ozbiljna šteta i žrtve.
Pored toga, ukrajinska vojska ne prestaje da granatira Energodar koji se nalazi u blizini Zaporoške nuklearke.
„U toku proteklog dana ukrajinska artiljerija je ispalila osam projektila velikog kalibra na stambena naselja grada. Ima ranjenih među civilima. Dva projektila su eksplodirala u neposrednoj blizini perimetra nuklearne elektrane“, dodaje ruska vojska.
Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi po broju blokova i kapacitetu. Od marta je pod kontrolom ruske vojske. Ukrajinska vojska redovno granatira grad Energodar i teritoriju nuklearke.
Zaporoška atomska centrala pod kontrolom ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Međunarodni tim na putu ka Zaporoškoj nuklearki, moguće provokacije Kijeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala