- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Savet bezbednosti Rusije: Ukrajinske specijalne službe distribuirale drogu u Rusiji

© Ministarstvo Odbrane Republike SrbijeDroga
Droga - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Ukrajinske specijalne službe su birale dilere narkoticima i na razne načine doprinele distribuciji droge na teritoriji Rusije, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Grebenkin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Već je ustanovljeno da su ukrajinske specijalne službe birale na teritoriji svoje zemlje potencijalne kriminalce, snabdevali ih novcem i opremom, a sve sa ciljem da se droga širi po teritoriji Rusije“, rekao je Grebenkin u intervjuu „Rosijskoj gazeti“.

Prema njegovim rečima, osnovni akcenat je stavljen na rad sa mladima. Upravo su zato umesto klasičnih opijata Ukrajinci distribuirali, popularnu među tinejdžerima sintetičku drogu, kombinovali su soli i spid, pojasnio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije.
Pouzdano se zna da je Služba bezbednosti Ukrajine bila na čelu narko laboratorija u Rusiji, koje su ove godine, između ostalog, likvidirane u Moskovskoj oblasti, dodao je on.

„Trenutno ruska policija beleži značajno smanjenje i zaustavljanje protoka droge u Rusiju iz Ukrajine, kao i komponenata za njihovu proizvodnju. Prekinula je rad i velikog broja sajtova za internet prodaju droge čija se administracija nalazi na ukrajinskoj teritoriji. Pritom, do 2022. godine njihovo tržište je bilo oko 20 odsto udela u ruskim narkoticima", izjavio je Grebenkin.

On je naveo da se broj transakcija prvih dana specijalne operacije smanjio za 10 odsto i nastavlja da se snižava, a broj aktivnih internet prodavnica za prodaju droge se upola smanjio.
Pilule - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
RUSIJA
„Da se ruska omladina utopi u narkoticima“: Kijev pokrenuo hibridni rat sintetičkim drogama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala