Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Niko nema amplitude kao vesela družina iz Bosne

© Foto : FIBA BasketbalJusuf Nurkić
Jusuf Nurkić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Prvo se govorilo da reprezentacija BiH neće ni igrati Evropsko prvenstvo jer Savez nema novca da pokrije troškove, potom su zaigrali protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i izgubili 20 razlike, da bi potom dobili Francusku, jednog od najvećih favorita na Evrospkom prvenstvu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Možemo slobodno da kažemo da baš tolike aplitude nema nijedna reprezentacija koja se sprema za Evrobasket. Od mogućeg neigranja, do pobede nad moćnim Francuzima.
Tresla se dvorana Mirza Delibašić u Sarajevu, igrao se produžetak, grmelo je sa tribina, a BiH je na kolena bacila igrače kao što su Evan Furnije, Geršon Jabusele, Toma Ertel, Rudi Gober, Vensan Poarje... Zaista utakmica za pamćenje.
I to sve nekoliko dana pošto je Bosna izgubila ubedljivo u Morači od Crne Gore. O svemu je govorio Miralem Halilović, kapiten ekipe.
„Protiv Crne Gore je bilo smešno. Sram nas je bilo. Pogledam Juku, sramota ga. Musu, mene. Vozili smo se busem, ne znam da li je iko spavao. Radili smo odlično, momci se žrtvuju, niko se ne žali, a bilo je razloga za žalbe. Niko nije izlazio u javnost. Svi su nam okrenuli leđa, nisam mogao verovati da nam ljudi upute toliko kritika. U neku ruku je ispalo dobro. Ali mi smo se osećali katastrofalno. Ne može se tim napraviti nakon 10 dana", objasnio je Halilović.
BiH je u Crnoj Gori dotakla košarkaško dno, nije ličila ekipa Adisa Bećiragića na ozbiljnu ekipu, pucala je po šavovima.
Ali, u tri dana između tog i meča sa Francuzima, nešto je kliknulo, nešto se promenilo.

„Ovo je jedna od najvećih pobeda u poslednjih 15-ak godina. Još je bolji osećaj što smo dobili Francusku gde igram već godinama. Pokazali smo da možemo igrati protiv ovakvih reprezentacija. Posle Crne Gore bilo nas je sramota i danas smo izašli s neverovatnom energijom. Pokazali smo karakter i uveren sam da možemo napraviti još dosta toga", istakao je kapiten Halilović.
Na sve to je doda da mu je drago što je nacionalni tim začepio usta kritičarima.
Dakle, košarkaši BiH ne samo da su morali da razmišljaju o tome da li će uopšte igrati ovog leta, već se i deo javnosti okrenuo protiv njih kada su izgubili u Morači. Pa se čak i Džanan Musa povredio.
Ali, usledio je veliki povratak posle toga.
Bosanci imaju respektabilan sastav, kada se pogleda papir.
Prvo ime je svakako NBA košarkaš Jusuf Nurkić, a prati ga novi košarkaš Real Madrida Džanan Musa. Imaju i pomoć u vidu stranca DžonaRobersona, tu su i iskusni abaligaški, kvalitetni igrači, poput Edina Atića, Kenana Kamenjaša, Amara Gegića, Sanija Čampare i Aleksandra Lazića, a u timu se nalazi i Adin Vrabac, bivši igrač Partizana. Uz kapitena Halilovića, očigledno imaju čemu da se nadaju.
Dovoljno je samo pogledati kako je Nurkić zakucao protiv Francuza i biće svakome jasno da sa Bosancima nema šege.
Bosanci će na Evrobasketu igrati u izuzetno jakoj grupi u kojoj su upravo Francuska, ali i Litvanija, Slovenija, Nemačka i Mađarska.
Pokazali su već da mogu svakoga da iznenade.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Srbija - Grčka, košarka - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SPORT
Šta još treba Srbiji za plasman na Mundobasket?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala