- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Papa Franja spreman da poseti Donbas

© AP Photo / Thanassis StavrakisPapa Franja
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Pratite nas
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja spreman je da poseti Donbas, preko Moskve i pomogne da se uspostavi primirje u Ukrajini, rekao je Sputnjiku predsednik Svetske unije staroveraca Leonid Sevastjanov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Papa je spreman da dođe u Rusiju u bilo koje vreme. Što pre dođe to bolje. On je spreman da poseti Donbas u bilo kom trenutku, ali tamo možeš da stigneš samo preko Rusije. Njegova idealna vizija je da dođe u Moskvu, poseti Donbas i ode u Kijev“, rekao je Sevastjanov.

Papa je spreman da poseti ‘Aleju anđela' i da tamo služi parastos.
Sevastjanov je naveo da je o tome lično razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve i sa njim je u kontaktu svake nedelje.

„Ovde postoji jedna važna činjenica: papu pokušavaju da politiziju, međutim on nije političar, on se prema svima isto odnosi, za njega je vrednost ljudskog života veća nego pripadnost jednoj ili drugoj teritoriji ili državi. On je spreman da poseti Donbas, da se sastane sa svima ko želi sa njim da razgovara, da ih vidi, sasluša i pomoli se“, rekao je sagovornik.

Sevastjanov je ranije u intervjuu Sputnjiku naveo da papa ne podleže pokušajima ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i kolektivnog Zapada da njime manipulišu.
U februaru, u pismu Sevastjanovu i njegovoj supruzi operskoj pevačici Svetlani Kasjan, papa Franja je nazvao ludošću mogući rat zapadnih zemalja sa Rusijom o kome se u medijima raspravljalo zbog situacije u Donbasu i rekao da se moli za mir.
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki list: Papa Franja podržava stav Rusije o krivici NATO-a za dešavanja u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala