- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki list: Papa Franja podržava stav Rusije o krivici NATO-a za dešavanja u Ukrajini

© AP Photo / Alessandra TarantinoPapa Franja
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja deli mišljenje da NATO snosi deo odgovornosti za početak specijalne operacije Rusije u Ukrajini, piše „Forin afers“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako se ističe, stav Rusije je da Sjedinjene Američke Države i druge zapadne zemlje vode u Ukrajini rat preko posrednika, a papa se slaže s tim mišljenjem.

„Na međunarodnom nivou, tvrdnje o NATO-u i proksi ratu sa SAD i kolektivnim Zapadom pridobile su brojne pristalice – od istaknutih naučnika do pape Franje koji je rekao da je sukob u Ukrajini možda bio na neki način isprovociran“, navode savetnica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za Rusiju Fiona Hil i profesorka sa Univerziteta u Džordžtaunu Endžela Stent u članku za „Forin afers“.

Istovremeno, političari i analitičari na Zapadu nastavljaju debatu o tome da li je NATO kriv za eskalaciju situacije u Ukrajini, ističu autorke.
Ranije je papa Franja u intervjuu za italijanski list „Korijere dela sera“ izjavio da pretpostavlja da je do raspirivanja sukoba u Ukrajini doveo „lavež NATO-a pred vratima Rusije“.
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Papa Franja: Lavež NATO-a pred vratima Rusije mogao bi da bude uzrok sukoba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala