- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajina izvezla milion tona poljoprivrednih proizvoda: Isplovila još tri broda sa žitom

© AP Photo / Michael ShtekelTeretni brod Razoni u luci u Odesi
Teretni brod Razoni u luci u Odesi - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Pratite nas
Tri broda sa žitom isplovila su iz ukrajinskih luka u okviru prehrambenog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nastavlja se rad na otpremanju žita iz ukrajinskih luka. Jutros su iz ukrajinskih luka isplovila još tri broda sa tovarom žita“, navodi se u saopštenju turskog vojnog resora na Tviteru.
Kako je saopštio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, Ukrajina je iz tri luke izvezla milion tona poljoprivrednih proizvoda.
„Skoro mesec dana je na snazi inicijativa za izvoz žita, i za to vreme iz tri naše morske luke – Crnomorska, Odese i Južnog izvezen je prvi milion tona poljoprivrednih proizvoda od 24. februara“, napisao je Zelenski na Telegramu, istakavši da izvoz obezbeđuje stotine hiljada radnih mesta za građane Ukrajine.
Izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN.
Paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
RUSIJA
Moskva: Brodovi sa ukrajinskim žitom ne idu kome je neophodno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala