- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev progovorio o sagi u Americi: Voleo bih da Novak igra

© AP Photo / Jeff DeanDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, braniće titulu na US Openu, ali ove sezone na putu mu ne stoji Novak Đoković. Ruski as istakao je da je mu je žao što Novak neće doputovati u Ameriku, ali da je Srbin već pokazao koliki je šampion.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zauvek posebno mesto u karijeri Danila Medvedeva zauzimaće US Open koji je Rusu prvi osvojeni Grend slem.
Veliku titulu pamtiće i po spektakularnoj pobedi nad Novakom Đokovićem u finalu sa kojim ove godine neće biti u mogućnosti da se sastane u Americi jer srpskom asu kao nevakcinisanom teniseru nije dozvoljen ulazak u zemlju.
Voleo bih da igra, videli smo ga na Vimbldonu, osvojio je – veliki je šampion, tu je i rivalstvo sa Rafom koje se opet zagreva, pa bi to bila sjajna priča za tenis. Sada je posredi pravilo američke vlade, potpuno razumljivo“, rekao je Medvedev o Novaku.
Rus je iskreno govorio o tome da je svestan da ne igra atraktivan tenis i da zbog toga nema veliki broj navijača.
„Biću malo strog prema sebi, ali reći ću. Ako gledate Danila Medvedeva samo na terenu, kao tenisera, nije lako da vam se on dopada. Moja tehnika je pomalo čudna, moj stil igre nije baš atraktivan, ali to je zato što želim da pobedim“, objašnjava Medvedev.
„Kada sam bio mlad, sa 18 godina sam udarao loptu najjače što mogu. Možda bi se to ljudima više dopadalo, ali verovatno ne bih osvojio Grend slem titulu. Ipak, ukoliko ljudi znaju više o meni u stvarnom životu, počinjem više da im se dopadam. Mislim da moja ličnost, uz ono što sam na terenu i u intervjuima, čini nekog da navija za mene“, objasnio je najbolji teniser sveta.
Medvedev je kao prvi na svetu i branilac titule stigao u Ameriku izuzetno motivisan, a u prvom kolu ga čeka Stefan Kozlov, Amerikanac ruskog porekla.
„Mnogo se desilo ove godine, a opet se sećam svega od prošle godine u Njujorku kao da je bilo juče. Probaću ponovo da proživim taj osećaj osvajanja slema. Bio sam blizu na Australijan openu, mada ako nisi osvojio, na neki način si daleko. Želim da probam da ostvarim nešto veliko ovde“, poručio je Danil Medvedev.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2022
SPORT
Dok su mu zatvarali vrata, Novak je drugima otvarao prozor u svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala