- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija: Kijev čini sve da misija IAEA na Zaporoškoj nuklearki bude onemogućena

© Sputnik / Andreй Teličev / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Kijev čini sve kako bi misija Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) bila onemogućena, međutim, ti se planovi neće obistiniti, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ruska strana čini sve što je neophodno kako bi međunarodna misija IAEA na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani prošla bezbedno i mogla da ostvari sve ciljeve. Najvažnije je da se zaustavi bezakonje u nuklearnoj sferi koje sprovodi režim Vladimira Zelenskog i da se završi granatiranje nuklearke, kao i da se osigura njena bezbednost“, navodi se u saopštenju.
To je sve relevantnije s obzirom na to da ukrajinska vojska upravo sada granatira Zaporošku nuklearku i da su četiri projektila pala u oblast skladišta radioaktivnih izotopa, dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva.
Ukrajinske snage nastavljaju sa provokacijama oko nuklearke u Zaporožju. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, ukrajinska vojska je u toku proteklog dana dva puta granatirala Zaporošku nuklearnu elektranu iz artiljerijskog oružja velikog kalibra, a u kontranapadu je ruska vojska uništila američku haubicu M777. Takođe je saopšteno da su kijevske snage prekinule poslednji, četvrti dalekovod koji vodi od Zaporoške nuklearke do Ukrajine, samim tim više ne postoji nikakva mogućnost da se ta teritorija snabdeva strujom.
Zaporoška nuklearna elektrana u Energodaru - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ukrajina i Rusija dale bezbednosne garancije za posetu delegacije IAEA Zaporoškoj nuklearki
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala