Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković Kurtiju: Uzalud ucene, Beograd nikad neće priznati samozvano Kosovo

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICDirektor Kancelarije za KiM Petar Petković
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Aljbin Kurti uzalud pokušava da Beogradu postavi nekakve nove uslove i ucene i na mala vrata pokuša da natera Beograd da prizna samozvano Kosovo, poručivši da se to nikada neće dogoditi dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ono što za Beograd jedino može da bude tema razgovora sa Kurtijem i Prištinom jeste vraćanje punog poretka UN i nadležnosti misije Unimka na Kosovu i Metohiji, punog poštovanja povelje UN, kao i striktnog držanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“, naveo je Petković.
Petković je dodao da se jedino na tim postulatima međunarodnog prava razgovarati sa Prištinom, koja očigledno ne želi dogovor zasnovan na kompromisnim rešenjima.
„U trenutku kada Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čini nadljudske napore da pronađe rešenje za aktuelnu krizu, Kurti čini sve da sabotira normalizaciju odnosa“, ocenio je Petković.
Petković je konstatovao da je Kurti, po ko zna koji put, pokazao da ne želi da gradi mir, već želi da ga razgrađuje, da urušava stabilnost i svaki pokušaj normalizacije odnosa.
„Prosto rečeno, Kurti je spreman da uništi sve čega se dotakne, posebno kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine“, zaključio je Petković u saopštenju.

„Srbi na KiM nikada neće biti stranci“

Petković je reagovao i na izjavu ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da su privremene kosovske vlasti spremne da od 1. septembra bez ikakvog oklevanja primene odluku o reciprocitetu sa Srbijom za registarske tablice i lične karte.
„Danas su Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja pokazali da žele sukobe. Dogovori ih apsolutno ne zanimaju. Srbi na KiM nikada neće biti stranci, niti su KM tablice nelegalne. Nelegalni su potezi Kurtija i Svečlje, koje im srpski narod neće dopustiti. Kriminalne ucene iz Prištine neće proći“, napisao je Petković na Tviteru.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SRBIJA
Kurti „u strahu“ od Srbije i Rusije: Traži povećanje broja nemačkih vojnika na KiM
Kosovska policija u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SRBIJA
Pretnja iz Prištine: Neće biti oklevanja od 1. septembra, spremni smo i jaki
Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
SRBIJA
Može li Zapad da urazumi Kurtija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala