- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jaramaz o Miciću: Morao sam – on je jedan od najvažnijih!

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Ognjen Jaramaz je silom prilika proveo na parketu 24 minuta u dvoboju sa Grčkom - 100:94 zbog povrede prvog plejmejkera Vasilija Micića. Postigao je čak tri trojke i utkao sebe sa 15 poena u trijumf Orlova, a posle meča je u superlativu pričao o povređenom kolegi, asu Efesa i MVP-ju Evrolige.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vasa je zbog povrede morao pre vremena iz igre. Utihnula je Arena kada je videla Micića u suzama, ali Srbija je morala da stisne zube i da se bez bitnog šrafa bori sa izuzetno teškim rivalom – Grčkom.
Bila je to šansa za Ognjena Jaramaza iz Bajern Minhena koji je zablistao onda je bilo najpotrebnije. Pokazao je da i te kako ima petlju da uzme bitne šuteve, i da što je najvažnije – pogodi!
Takav je bio slučaj i sa trojkama uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine, odnosno na 2:09 u do kraja meča, kada mu je pomogla tabla da zakuca ratoborne Grke.
"Bila je to sjajna pobeda za nas. Ako uzmemo u obzir sve što se dešavalo, vrlo je bitna pobeda. Nadali smo se da možemo da rešimo meč za 40 minuta, ali na kraju je pobeda najbitnija. Moram da se zahvalim navijačima, atmosfera je bila sjajna. Micić je jedan od najbitnijih igrača za nas, on je povređen i nadam se da će se vratiti. Morao sam koliko-toliko da nadoknadim njegov izostanak", rekao je Ognjen Jaramaz, bivši košarkaš Partizana koji je Srbiji i selektoru Svetislavu Kariju Pešiću pokazao da u budućnosti apsolutno mogu da se oslone na njega.
I saigrači su imali samo reči hvale za Jaramaza, pre svih novi kapiten Vladimir Lučić, kao i Marko Gudurić, koji su poručili da je uz fantastičnog i nezaustavljivog Nikolu Jokića, upravo on bio jedan od ključnih igrača za veoma važnu pobedu Srbije.
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Srbija je ostavila srce na parketu, a Pešić zagrmeo: To su moji lavovi!
Jokić i Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Jokićev „somborski šafl“ i osmeh za Janisa oduševili NBA Francuza /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
SPORT
MVP Jokić izvukao Srbiju, žive šanse za Mundobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala