- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je ostavila srce na parketu, a Pešić zagrmeo: To su moji lavovi!

© Foto : fiba.basketballSvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije izašla je kao pobednik iz spetkakla i dramatične završnice sa Grcima koja je rešena produžetkom rezultatom 100:94 u kvalifikacionom meču za Mundobasket. Nošeni hukom s tribina Arene Jokić i drugovi su ostavili srce na parketu, a selektor Svetislav Pešić nije ostao imun na zalaganje, poručivši da su to njegovi lavovi!
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Živi nada Srbije koja je zabrljala u prvom delu kvalifikacija i dovela se u nezgodnu situaciju za odlazak na Svetsko prvenstvo. Ipak, posle 23 isprobana igrača, osmorica novih uneli su neverovatnu energiju i uspeli da izađu na kraj sa ratobornim i fizičkim izuzetno dominantnim Grcima u čijim redovima prednjače Janis i ostala braća Adetokumbo.
Nisu oni imali rešenje za najboljeg košarkaša sveta Nikolu Jokića, koji je imao neverovatnu pomoć saigrača, Ognjena Jaramaza koji je uskočio posle povrede Vasilija Micića i pokazao da je spreman da odgovori na sve izazove i zadatke koje pred njega stave selektor i Srbija. Blistao je i novi kapiten Vladimir Lučić, Kalinić je uprkos šest poena činio neverovatne stvari u odbrani i napadu, pa je sve to konačno nateralo osmeh na lice starog košarkaškog vuka Karija Pešića.
„Ova pobeda nam znači za sve što sledi dalje. To su moji lavovi, pravi su lavovi bili protiv Grčke“, rekao je strateg košarkaša Srbije.
Nije se na tome zaustavio Pešić koji je sa nacionalnim timom osvojio zlato u Indijanapolisu pre 20 godina, već je dodao:
„Ja mislim da dugo u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Očekuje nas mnogo utakmica, ali ovakav meč pred ovoliko navijača, gde su svi igrali, zaista nije viđen. Dva zaista sjajna tima su igrala u Beogradu. Znam da ćete mi se smejati ali Grčka je najbolja ekipa u Evropi. Imaju sjajan atleticizam i mnogo iskustva. Vraćali su se nekoliko puta u meč i pokazali da su sjajni“, istakao je Pešić.
Naredni kvalifikacioni meč za Mundobasket Orlovi igraju u nedelju u Istanbulu, gde gostuju selekciji Turske.
Inače, ovo je prvi trijumf Srbije u drugom krugu kvalifikacija za SP i sada imamo bilans od dve pobede i tri remija, identičan učinak ostvario je i naredni rival.
Belgija i Letonija su trenutno lideri grupe.
Jokić i Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Jokićev „somborski šafl“ i osmeh za Janisa oduševili NBA Francuza /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
SPORT
MVP Jokić izvukao Srbiju, žive šanse za Mundobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala