- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Diskretni heroj Srbije bacio Arenu u trans uz aplauz Novaka i Žoca /video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaš Ognjen Jaramaz u dresu Partizana
Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz u dresu Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Ognjen Jaramaz, bivši košarkaš Partizana koji trenutno brani boje minhenskog Bajerna, bacio je u trans oko 20.000 navijača u Areni posle trojke koju je ubacio Grcima i to od tablu, na 1,4 sekunde pre kraja napada. Nisu izostali ni aplauzi Novaka Đokovića i Željka Obradovića koji su se digli na noge i iz prvog reda ispratili tu Jaramazovu „lepoticu“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Zbog povrede prvog plejmejkera Vasilija Micića koji je meč završio pre vremena u suzama, uloga organizatora igre pripala je Ognjenu Jaramazu.
I opravdao je ukazano poverenje košarkaš Bajerna, a posebno je sve oduševila trojka u poslednjoj četvrtini na svega 2:09 minuta do kraja susreta i to u trenucima kada su se žilavi Grci uporno vraćali posle osetne prednosti koju su pravili Orlovi. Na semaforu je bio ispisan rezultat 81:76, a onda je Srbija pobegla na „plus osam“.
Jokić je uspeo da se izbori za jedan ofanzivni skok, odigrao je do Vanje Marinkovića koji je loptu prosledio Nikoli Jaramazu. Diskretni heroj Srbije je odugovlačio, i preko iskusnog Nika Kalatesa se u jednom trenutku samo vinuo u vazduh, a lopta koja je dugo lete la s trojke, od tablu je završila u mreži, posle čega je proključala krcata Arena i gotovo 20.000 bučnih navijača.
Jaramaz je ubacio i trojku u prvoj četvrtini uz zvukisirene za vođstvo Srbije 31:26, samo što mu tu nije bila potrebna pomoć table.
Inače, nije to prvi put da Jaramaz postiže takvu ludu trojku. Činio je to svojevremeno i u crno-belom dresu, pa se slobodno može konstatovati da su trojke od tablu njegov zaštitni znak.
Učinio je to Jaramaz u sezoni 2019/20 u derbiju Partizana i Cedevita Olimpije u triler završnici u ABA ligi, kada su crno-beli tim košem Jaramaza odneli pobedu tesnim rezultatom 96:95.
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Srbija je ostavila srce na parketu, a Pešić zagrmeo: To su moji lavovi!
Jokić i Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
SPORT
Jokićev „somborski šafl“ i osmeh za Janisa oduševili NBA Francuza /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
SPORT
MVP Jokić izvukao Srbiju, žive šanse za Mundobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala