- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Mali: Cena struje u Srbiji daleko niža nego u regionu i Evropi

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICTermoelektrana u Kostolcu
Termoelektrana u Kostolcu - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je cena struje u Sloveniji i Hrvatskoj 708 evra, a u Evropi prelazi granicu od 680 evra, dok je u Srbiji višestruko niža.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kod nas je cena električne energije 41 ili 42 evra za građane, a 90 ili 95 evra, ako se ne varam, kada je privreda u pitanju, što je i do devet puta niže nego u Evropi. Srbija se odlično drži u krizi. Mi u ovom trenutku imamo nižu stopu nezaposlenosti nego što je bila 2019. pre krize“, rekao je Mali.
On navodi da je Srbija do 20. avgusta ove godine imala 2,4 milijarde evra stranih direktnih investicija, a da priliv ne prestaje. Rast BDP-a u prva dva kvartala je četiri procenta.
„Sa sindikatima moramo da se složimo oko minimalne cene rada. Sigurno ćemo ići na to da minimalna zarada bude 40 hiljada dinara. To će biti više od same inflacije“, naveo je Mali.
Ministar podseća da se penzije u novembru povećavaju najmanje devet odsto, a nakon toga 1. januara ukupno dvadeset procenata.
Plate u javnom sektoru biće veće za 12 i po odsto.
Ministar finansija obećavam da će Vlada Srbije dati sve od sebe da zima koja je pred nama prođe što bezbolnije i bez posledica po građane, prenosi Tanjug.
Trafostanica - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
EKONOMIJA
Mihajlovićeva: Restrikcija neće biti, ali…
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala