- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Mihajlovićeva: Restrikcija neće biti, ali…

© Tanjug / NEBOJSA RAUSTrafostanica
Trafostanica - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Smederevu da restrikcija električne energije neće biti, ali da ministarstvo radi na preporukama za smanjenje potrošnje, kako bi se smanjili troškovi uvoza struje i gasa do kraja grejne sezone.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Restrikcije nismo imali ni prošle zime kada je elektroenergetski sistem doživeo kolaps, pa ih neće biti ni sada i država se trudi da obezbedi sve što nam je neophodno, ali su troškovi ogromni", rekla je na pitanje Tanjuga da prokomentariše tvrdnje u javnosti o restrikcijama, nakon obilaska gradilišta rezervoara za naftne derivate u Smederevu.

Ministarka je naglasila da je procena bila da će nam do kraja marta biti potrebne 3,5 milijarde evra za struju i gas, ali da cene na tržištu "divljaju", tako da je već danas jasno da nije moguće proceniti koliki će ti troškovi biti.
"Već danas prosečna cena za EPS u avgustu nije 450 evra nego 550 za megavat čas. Zato je poruka građanima i privredi da se država maksimalno trudi da obezbedi dovoljno novca kako bismo mogli da imamo sve što nam je potrebno do kraja grejne sezone i zato Ministastvo radi na preporukama kako da smanjimo potrošnju električne i toplotne energije u naredna dva-tri meseca u javnim preduzećima, privredi, opštinama i domaćinstvima", rekla je Mihajlovićeva.
Ministarka je kazala da je obezbeđen veći deo od neophodne 3,2 milijarde kubnih metara gasa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala