- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija bez prava na grešku – ali Srbija nije ista kao ranije

© Foto : KSS / FIBAKošarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije u Beogradu od 20.00 igra utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke – i nema pravo na kiks ako želi da ostane u igri za plasman na završno takmičenje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srbija je sebe dovela u nezgodan položaj porazom od Belgije u Nišu, u čuvenoj utakmici koja je trajala dva dana zbog nestanka struje u hali „Čair“.
Srpski tim je u četiri utakmice zabeležio čak tri poraza, svi su uzastopni, a jedini trijumf nad Letonijom upisan je sa samo jednim poenom razlike.
Kako bi uspela da se izbori za jedno od tri mesta koje vode na Svetsko prvenstvo, Srbija mora da pobedi sve utakmice do kraja, a prvi korak je veoma težak – na njemu stoji Grčka predvođena Janisom Adetokumbom.
„Naravno da smo obraćali pažnju na individualne kvalitete svih košarkaša. Mora da bude jasno da grčka reprezentacija nije samo Janis. To je jedna ekipa koju Grčka do sada nikada nije imala. Od vremena Galisa, Janakisa i Fasulasa, to je jedna reprezentacija koja ima iskustvo, mlade igrače i izuzetnu atletiku. Ogromno iskustvo sa Slukasom, Kalatesom, sa Papanikolauom… To je ekipa koja je po nekoj mojoj proceni, po individualnom kvalitetu i kontinuitetu koji ima, ekipa koja je jedna od najvećih favorita za Evropsko prvenstvo“, ocenio je selektor Srbije.
Za razliku od Srbije, koja je u rezultatskom problemu, Grčka je uprkos startnom porazu od Velike Britanije sigurna na prvom mestu tabele sa tri uzastopne pobede, koliko ima i drugoplasirana Letonija.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SPORT
Pešić: Srbija za sada bez Bjelice, konačan spisak za Evrobasket pred Prag
Stvari su, međutim, drugačije u odnosu na prethodne kvalifikacione prozore i Srbija je sada igrački mnogo jača nego što je to bila, a u prvom redu to se odnosi na prisustvo igrača iz NBA lige i Evrolige.
Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić i Nikola Milutinov su se u nedavnim pripremnim utakmicama iskazali kao najvažniji igrači novog tima, a izgled ekipe u duelima sa Slovenijom, Italijom i Nemačkom daje za pravo ekipi da se nada pobedi protiv Grčke.
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SPORT
Pešić izabrao 12 igrača za Grčku!
Utakmica počinje u 20.00 u Beogradu, uz direktan tekstualni prenos na stranicama Sputnjik sporta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala