- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija

Pešić: Srbija za sada bez Bjelice, konačan spisak za Evrobasket pred Prag

Pratite nas
Selektor Srbije Svetislav Pešić je na konferenciji za medije u Beogradskoj areni poručio da će Orlovi u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo sa Grčkom i Turskom biti bez povređenog kapitena Nemanje Bjelice, a da će spisak za Evrobasket saopštiti 24 sata pred početak turnira koji je zakazan za 1. septembar.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Povreda lista Nemanje Bjelice, novog kapitena Srbije, zajedno sa Vladimirom Lučićem i dalje zabrinjava. Selektor je otkrio da je popularni Profesor bolje, ali da ga neće biti u dve predstojeće utakmice kvalifikacija za Mundobasket.
Selektor bi trebalo da saopšti spisak od 12 igrača za kvalifikacione mečeve, ali to neće ujedno biti i konačan spisak za Evrobasket koji počinje 1. septembra.
„Bjelica sigurno neće igrati protiv Turske i Grčke. On je super, on je mnogo bolje. Nije to toliko teška povreda kako smo mislili. Sigurno neće biti tu u ove dve utakmice. To je to“.
Selektor je pričao još o stanju u ekipi, poručivši da su košarkaši Srbije počeli da deluju timski na parketu, ali da je nedostatak vremena najveći problem da se uigraju. Takođe, bacio je akcenat na činjenicu da su kroz dosadašnje kvalifikacije i prozore prošla 23 košarkaša i da je tu sada još osam novih, po čemu je Srbija apsolutni rekorder, što nikako nije dobro.
„Počinje druga runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Prva runda je završena, nismo se nešto specijalno proslavili. Uvek postoje razlozi, opravdani, subjektivni, objektivni. Ono što je važno, ne potcenjujemo prozore. Izvinjavam se samo da ugasim telefon. Prošlo je 23 igrača kroz prvu rundu, kroz prozore. Što je apsolutni rekord. Nije dobro, nismo mogli da ostvarimo apsolutno nikakav kontinuitet. Košarka je timski sport. Trener je imao priliku šta se dešava u Srbiji. Šta nam je ostalo od potencijala. Sa te strane dobili smo konkretan uvid. I momcima i nama u stručnom štabu je bilo teško da napravimo bilo kakav kontinuitet. Igrali smo protiv reprezentacija koje su bolje od nas, koje su uigrane. Da li mi imamo veći potencijal ili talenat, da, nadam se da imamo. Ne mogu za tri dana da napravim ekipu koja će izaći i pobediti bilo koga, nisam ja taj trener. Nisu ni oni toliko dobri, da išamaraju te protivnike. Sad na ovih 23 dolaze osam novih, znači igramo sa 31 igračem kvalifikacije što nije dobro. Ali, tako je kako je“.
O mečevima sa Grčkom i Turskom, prvi u Beogradu u četvrtak od 20 časova, a tri dana kasnije u Istanbulu, selektor Svetislav Pešić je rekao:
"Grci su odlična ekipa, fizički izuzetno dominantna. Ipak, Srbija je favorit uvek kada igra pred svojim navijačima".
Zajedno sa selektorom Svetislavom Pešićem novinarima se obratio i Vladimir Lučić, koji je uz Bjelicu novi kapiten Orlova. As minhenskog Bajerna odgovorio je na pitanje vezano za novu ulogu i na ambicije Srbije u nastavku kvalifikacija za Mundobasket.
„Što se tiče kapitenske uloge, velika je čast biti kapiten svoje zemlje. S druge strane, Nemanja Bjelica je još uvek tu sa nama, trenutno nije u mogućnosti da igra, ali je i dalje on kapiten. Nemam neki preveliki pritisak. Imao priliku da budem kapiten Partizana, ne osećam pritisak, bio sam to i u Bajernu. Svi smo mi svesni važnosti svake utakmice, počev od ove sutrašnje. Želimo da se nađemo na Svetskom prvenstvu. Znamo da, praktično pobede u narednim mečevima su neophodne. Biće trenutaka u toku sezone gde nećemo moći svi da nastupamo i da pomognemo reprezentaciji, biće određeni pritisak pred nekim drugim igračima. Srbija mora da se nađe na Svetskom prvenstvu, svi ćemo dati sve od sebe da uspemo“.
Tok konferencije mogli ste da pratite uživo uz Sputnjik sport.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
12:35 24.08.2022
Pešić: Srbija ima talenat u napadu, ali...
„Srbija je dobila dve utakmice. Mi smo pohvatali malo neka pravila. Znate kako, Lučić dolazi iz Minhena, ovaj dolazi iz drugog kluba s drugim trenerom, onaj treći. Treba ih uigrati u napadu, ali pre svega uigravanje u odbrani. Potrebno je imati želju i borbenost i rešio si problem u odbrani. Ali za uigranost treba mnogo vremena. Zašto? Različito se branimo. Dođe trener kao ja iz reprezentacije i trener iz kluba i igač mora da gleda da se prilagodi. Nemoguće je stvoriti automatizam, kao što se stvaraju loše, tako se stvaraju i dobre navike. Smatram da imamo vrlo talentovane igrače, pre svega u napadu. Ali, dodatni kvalitet bez odbrane, to je nemoguće. Tačno je da je bitna utakmica sa Grkom,, hoćemo da pobedimo, ali tu se ne završava proces“.
12:31 24.08.2022
Lučić: Pokazujemo karakter
„Počeli smo fizički da reagujemo u napadu i u odbrani na fizički jaku igru Italije. Ekipa individualno, pa ekipno pokazuje karakter. Ekipa se zbliži, videlo se to protiv Nemačke u finalu Superkupa. Dobro smo radili napredovali iz meča u meč, bivali bolji. To činimo i dalje, sigurno da nismo još uvek na svom nivou, ili na nivou na kojem hoćemo da budemo. Prvo utakmica sa Grčkom, posle i sa Turskom, nastavljamo da rastemo“.
12:25 24.08.2022
Pešić: Konačni spisak kad krenemo za Prag
Pešić je odgovorio na pitanje kada će saopštiti konačan spisak za Evrobasket:
„Kad krenemo za Prag, posle Turske dolazimo u Beograd, nećemo da žurimo. Prvog letimo, a drugog igramo, možemo 24 sata pred početak da damo spisak“.
12:24 24.08.2022
Lučić: Čast je biti kapiten, Srbiji je mesto na Svetskom prvenstvu
Vladimir Lučić o kapitenskoj traci i mečevima sa Grčkom i Turskom.
„Što se tiče kapitenske uloge, velika je čast biti kapiten svoje zemlje. S druge strane, Nemanja Bjelica je još uvek tu sa nama, trenutno nije u mogućnosti da igra, ali je i dalje on kapiten. Nemam neki preveliki pritisak. Imao priliku da budem kapiten Partizana, ne osećam pritisak, bio sam to i u Bajernu. Svi smo mi svesni važnosti svake utakmice, počev od ove sutrašnje. Želimo da se nađemo na Svetskom prvenstvu. Znamo da, praktično pobede u narednim mečevima su neophodne. Biće trenutaka u toku sezone gde nećemo moći svi da nastupamo i da pomognemo reprezentaciji, biće određeni pritisak pred nekim drugim igračima. Srbija mora da se nađe na Svetskom prvenstvu, svi ćemo dati sve od sebe da uspemo“.
12:18 24.08.2022
Pešić: Bez Bjelice sigurno
„Bjelica sigurno neće igrati protiv Turske i Grčke. On je super, on je mnogo bolje. Nije to toliko teška povreda kako smo mislili. Sigurno neće biti tu u ove dve utakmice. To je to“.
12:16 24.08.2022
Pešić: Ne bih ulazio u „tuđu kuću“
Svetislav Pešić odgovorio je delimično na pitanje o problemima sa bekovima i procentom šuta.
„Iskreno da vam kažem, ne bih ocenjivao nijednog igrača. Mi smo kao i Grčka, rastemo ono što ekipi treba, treba da nas posluži zdravlje. Čekuju nas napori posle naporne sezone. Igrači su odigrali veliki broj utakmica. Sezonu koja je trajala osam meseci su izneli. Dolazi zato do povreda, manjih, sitnijih. Videli ste i da je Nedović pao, borio se. Ne bih ja ulazio u tuđu kuću. Mnoge stvari ostaju u svlačionici.
12:12 24.08.2022
Pešić: Grci su dobri, ali nismo ni mi loši
„Jedna odlična ekipa je pred nama. Dobri su Grci, imaju odličan tim, ali nismo ni mi loš. Igramo u Beogradu u Srbiji, gde god da igramo mi smo favoriti“.
12:07 24.08.2022
Pešić:Nismo mi toliko dobri kao što mislimo
„Počinje druga runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Prva runda je završena, nismo se nešto specijalno proslavili. Uvek postoje razlozi, opravdani, subjektivni, objektivni. Ono što je važno, ne potcenjujemo prozore. Izvinjavam se samo da ugasim telefon“.
„Prošlo je 23 igrača kroz prvu rundu, kroz prozore. Što je apsolutni rekord. Nije dobro, nismo mogli da ostvarimo apsolutno nikakav kontinuitet. Košarka je timski sport. Trener je imao priliku šta se dešava u Srbiji. Šta nam je ostalo od potencijala. Sa te strane dobili smo konkretan uvid. I momcima i nama u stručnom štabu je bilo teško da napravimo bilo kakav kontinuitet. Igrali smo protiv reprezentacija koje su bolje od nas, koje su uigrane. Da li mi imamo veći potencijal ili talenat, da, nadam se da imamo. Ne mogu za tri dana da napravim ekipu koja će izaći i pobediti bilo koga, nisam ja taj trener. Nisu ni oni toliko dobri, da išamaraju te protivnike. Sad na ovih 23 dolaze osam novih, znači igramo sa 31 igračem kvalifikacije što nije dobro. Ali, tako je kako je“.
12:03 24.08.2022
Lučić: Svesni smo važnosti meča
Dobar dan svima, očekujemo odličnu ekipu. Jedna od fizički najdominantnijih ekipa u Evropi sa Janisom, očekujemo tešku utakmicu. Svesni smo važnosti meča.
11:58 24.08.2022
Tu je i kapiten Lučić!
Predstavnicima medija će se osim selektora obratiti i novi kapiten Vladimir Lučić.
Lučić i Pešić - Sputnik Srbija
11:56 24.08.2022
Dobro došli
Dobar dan i dobro došli, ostanite uz Sputnjik i pratite šta će reći selektor košarkaša Svetislav Pešić pred mečeve sa Grčkom i Turskom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala