- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kolumnista „Gardijana“ dao prognoze za razvoj sukoba u Ukrajini

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo "Tigar" Oružanih snaga Rusije u blizini ukrajinskog grada Izjum
Oklopno vozilo Tigar Oružanih snaga Rusije u blizini ukrajinskog grada Izjum - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Novinar britanskog lista „Gardijan“ Den Sabag izneo je pet mogućih scenarija za razvoj sukoba u Ukrajini u narednih šest meseci.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prva prognoza je da će sukob potrajati još godinu dana, ali neće biti tako intenzivan kao proletos. Pri tome, u narednih šest meseci neće biti pregovora između Moskve i Kijeva.
Prema drugom scenariju, Ukrajina neće sprovoditi kontraofanzive i počeće da primenjuje taktiku partizanskih napada, kao i da će izvoditi napade raketnim sistemima velikog dometa.
Autor u trećoj prognozi smatra da će Rusija nastaviti ofanzivu, ali će njen cilj biti da zadrži teritorije Ukrajine.
Četvrta varijanta je da će izbeglička kriza sa dolaskom zime pružiti dodatne mogućnosti onima koji za nju uspeju bolje da se pripreme. Osim toga, Moskva vidi početak zime kao priliku da zaključi mir sa Kijevom pod sopstvenim uslovima, navodi se u članku.
U petoj prognozi Zapad će morati da odluči da li želi da Ukrajina pobedi ili da se samo drži, jer bez zapadne vojne pomoći Kijev bi pretrpeo poraz. Istovremeno, Ukrajina ima budžetski deficit od pet milijardi dolara mesečno, a dalja pomoć Evropljana koštaće mnogo više. Pitanje je, kako navodi autor, da li su zapadne zemlje spremne na ove žrtve.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zastave Ukrajine i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2021
Amerikanci prognoziraju: Da li će se Ukrajina i Rusija sukobiti ove godine?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala