- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kanada će vratiti Nemačkoj preostalih pet turbina za „Severni tok“

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaCevi gasovoda "Severni tok 2"
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2022
Pratite nas
Kanada namerava da vrati Nemačkoj preostalih pet turbina za „Severni tok“ koje se nalaze na remontu u Montrealu, saopštila je ministarka spoljnih poslova Kanade Melani Džoli.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Doneli smo takvu odluku. To je upravo ono što je od nas tražila Nemačka“, kazala je ministarka za kanadsku televiziju „Si-Bi-Si“.
Kako je istakla, vlasti iz Otave smatraju da Rusija treba što pre da preispita odluku prema kojoj odbija da preuzme turbinu „Simens“ za „Severni tok“ koja je predata Nemačkoj.
Istovremeno, nemački kancelar Olaf Šolc saopštio je za televiziju da će Berlin nastaviti da radi sa Kanadom kako bi obezbedio vraćanje preostalih pet turbina.
Televizija navodi da je u julu Vlada Kanade dala dozvolu za slanje šest turbina koje su na održavanju u Montrealu u Nemačku kako bi kasnije bile predate „Gaspromu“, ali je na kraju samo jedna turbina „Simens“ poslata u Nemačku.
Početkom avgusta „Gasprom“ je saopštio da aktuelne antiruske sankcije sprečavaju uspešno rešavanje situacije sa transportom i remontom turbina „Simens“ za kompresorsku stanicu „Portova“ koja osigurava isporuku gasa „Severnim tokom“ evropskim potrošačima.
Simensova turbina za gasovod Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
SVET
Šolc: Rusija da prestane sa iluzornim argumentima i preuzme turbinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala